4 Οκτωβρίου 2013

Ασκήσεις «ισορροπίας» και «σκοπιμότητας» από κυβέρνηση και ανεξάρτητη (!) δικαιοσύνη


Ασκήσεις «ισορροπίας» και «σκοπιμότητας» από κυβέρνηση και ανεξάρτητη (!) δικαιοσύνη

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ, ΠΑΠΠΑΣ, ΛΑΓΟΣ - ΕΞΩ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ, ΜΙΧΟΣ
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΣΧΕΣΕΙΣ «ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΜΙΣΟΥΣ» ΜΕ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κυβέρνηση και ανεξάρτητη (!) Δικαιοσύνη σε διακριτούς αλλά και συναφείς ρόλους μοιάζουν ως να μετήλθαν παιχνίδια περίεργων «ισορροπιών» και «σκοπιμότητας» σε σχέση με τις προφυλακίσεις ή μη των κατηγορούμενων στελεχών της ηγετικής ομάδας του νεοναζιστικού εκτρώματος της «Χρυσής Αυγής».

Είναι αξιοπρόσεκτο και άξιο ερμηνείας ότι με τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης προφυλακίζονται οι Μιχαλολιάκος, Παππάς, Λαγός ενώ αφέθησαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Μίχος.

Πολιτικοί παρατηρητές τόνιζαν ότι με αυτές τις αντιφατικές και σπασμωδικές αποφάσεις, αποτέλεσμα των εσωτερικών αντιφάσεων σε αυτούς που τις

λαμβάνουν, προκαλούνται ερωτηματικά...
κατά πόσο πλήττεται αποτελεσματικά η εικόνα και η προοπτική της «Χρυσής Αυγής».


Η νεοναζιστική «Χρυσή Αυγή», με προφυλακισμένο το αρχηγικό της δίδυμο, θα μπορεί να εμφανίζεται ως διωκόμενη από το «σύστημα», ενώ, την ίδια ώρα, το πιο πολυπληθές τμήμα της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας θα συνεχίζει ελεύθερο να διαθέτει ισχυρή συγκρότηση και παρέμβαση στη Βουλή και την κοινωνία, με τα μέσα ενημέρωσης να μην παραλείπουν να φιλοξενούν κάθε σχετική της δραστηριότητα, έστω και αν της προσδίδουν αρνητική φόρτιση.


Οι ίδιοι πολιτικοί παρατηρητές υπογράμμιζαν ότι μια τέτοια διφυής κατάσταση μπορεί να αποδειχθεί ευνοϊκή όχι για την πολιτική περιθωριοποίηση του νεοναζιστικού μορφώματος αλλά, ενδεχομένως, για τη συγκράτηση της πολιτικής επιρροής της, πολύ περισσότερο που η κυβέρνηση θα κλιμακώσει το επόμενο διάστημα την επίθεσή της ενάντια στο λαό με νέα μέτρα και με νέο, τρίτο, μνημόνιο.


Οι εξελίξεις αυτών των ημερών επιβεβαιώνουν ότι η αντιμετώπιση του νεοναζισμού στη χώρα μας δεν μπορεί να γίνει από μια κυβέρνηση της οποίας ισχυρές πτέρυγες διαθέτουν εκλεκτικές συγγένειες και σχέσεις «αγάπης και μίσους» με τη Χρυσή Αυγή και πολύ περισσότερο από μια κυβέρνηση που υπονομεύει τη δημοκρατία, μετατρέπει τη χώρα σε «προτεκτοράτο» και εφαρμόζει μνημονιακές πολιτικές λεηλασίας και διάλυσης.


Η περιθωριοποίηση της Χρυσής Αυγής δεν χρειάζεται μόνο αποφασιστικά, συνεκτικά και αποτελεσματικά μέτρα διωκτικού και δικαστικού χαρακτήρα. Είναι πρωτίστως θέμα πολιτικό και απαιτεί εδώ και τώρα μια προοδευτική και δημοκρατική ανατροπή και μια νέα ανεξάρτητη πορεία διεξόδου και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας χωρίς τρόικα, μνημόνια και κηδεμόνες.


Σε αυτές τις ιδιαίτερα κρίσιμες στιγμές η συμπαράταξη όλων των αριστερών δυνάμεων γίνεται όρος επιβίωσης και δημοκρατίας για τη χώρα, η οποία κινδυνεύει να περιπέσει σε ένα εξευτελιστικό δίπολο, όπου ως ένας πόλος πάει να αναγορευθεί κατά άκρως επικίνδυνο τρόπο η νεοναζιστική απόφυση.


ΟΛΓΑ ΜΑΡΗ


Η Iskra στη συνέχεια παραθέτει επίκαιρο ρεπορτάζ για την προφυλάκιση του Χρ. Παππά, καθώς επίσης και το προηγούμενο σχόλιο της Όλγας Μαρή, που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη (2/10/13).

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΟΣ ΚΑΙ Ο ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ


Μετά τον επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο, προφυλακιστέος κρίθηκε -με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτών και εισαγγελέων- και ο υπαρχηγός της ΧΑ, Χρήστος Παππάς, μετά την επτάωρη απολογία του στον ανακριτή.


Ο Χρήστος Παππάς ήταν ο τελευταίος από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής που απολογήθηκε.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η απολογία του κινήθηκε στο μοτίβο του ισχυρισμού περί πολιτικής δίωξης και της άρνησης των κατηγοριών.


Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν με βάση το πόρισμα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου αφορούν στην ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση.


Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, στην Ανατολή Ιωαννίνων, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα ναζιστικό «μουσείο» από σημαίες με σβάστικα, φωτογραφίες του Χίτλερ και του Μουσολίνι, όπλα, ναζιστικά κράνη κ.ά.


Όλες οι εξελίξεις για την υπόθεση μετά το σχόλιο της ΟΛΓΑΣ ΜΑΡΗ.


Στη συνέχεια παραθέτουμε ολόκληρο τo προηγούμενο σχόλιο της Όλγας Μαρή, που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη (2/10/13).


ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΠΑΣΜΩΔΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Της ΟΛΓΑΣ ΜΑΡΗ


Μετά το «show» των συλλήψεων της ηγετικής ομάδας της «Χρυσής Αυγής» και το σχετικό θόρυβο, αφέθησαν αιφνιδιαστικά ελεύθεροι οι Κασιδιάρης, Παναγιώταρος και Μίχος, ενώ προφυλακίστηκε μόνο ο Λαγός.


Η ομόφωνη αυτή απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, που έπεσε σαν "βόμβα" και ακούστηκε με αγανάκτηση από τη δημοκρατική κοινή γνώμη, «εξέπληξε» και θεωρήθηκε ως "κεραυνός" και είναι βέβαιον ότι θα επιφέρει αναπάντεχες, περίεργες και αρνητικότατες περιπλοκές στην υπόθεση, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τώρα αναμένεται η απόφαση για την προφυλάκιση ή μη του Μιχαλολιάκου και του Παπά.


Είναι σαφές, ότι η ελευθέρωση των βασικότατων στελεχών της ΧΑ, Κασιδιάρη, Παναγιώταρου, Μίχου, ανεξάρτητα από την τύχη Μιχαλολιάκου - Παπά, θα προβληθεί δεόντως από τη ΧΑ με πανηγυρικό τρόπο ως μια πρώτη «δικαίωση» των αντιδράσεών της, πράγμα που ήδη γίνεται με εμετικούς διθυραμβικούς τόνους, ενώ θα βοηθήσει στο μέγιστο βαθμό τη ΧΑ να συνεχίσει να λοιδορεί τους πάντες και να διαμορφώσει μια ισχυρή παρουσία στη Βουλή, που θα της παρέχει δυνατότητες ευρύτερης παρέμβασης στην κοινωνία.


Πολιτικοί κύκλοι τόνιζαν ότι οι «συλλήψεις» ηγετικών στελεχών της ΧΑ και το "show" που τις συνόδευσε, μπορεί, - με τα όσα βρίσκονται υπό εξέλιξη, με ένα μόνο μέρος της ηγεσίας της ΧΑ στη φυλακή και το πιο πολυπληθές τμήμα της έξω και στη Βουλή, - να βοηθήσουν εξαιρετικά τη ΧΑ. Να τη βοηθήσουν να "αντεπιτεθεί", να εμφανίζεται, τάχα, διωκόμενη, ενώ θα είναι παρούσα παντού, πράγμα που τελικά μπορεί να έχει ως συνέπεια να διευρύνει την επιρροή της αντί να τη βλέπει να μειώνεται.


Οι ίδιοι πολιτικοί κύκλοι τόνιζαν ότι ο τραγέλαφος, η αντιφατικότητα και η σπασμωδικότητα των κυβερνητικοδικαστικών χειρισμών οφείλονται από τη μία στην ευθεία πολιτικοϊδεολογική συγγένεια μερίδων της κυβέρνησης και του δικαστικού κόσμου με τη ΧΑ και από την άλλη στα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής πορείας.


Η απελευθέρωση Κασιδιάρη, Παναγιώταρου και Μίχου καταδεικνύει ότι οι θεσμοί είναι διάτρητοι, ενώ η κυβέρνηση ακολουθεί τη γνωστή τακτική "ένα βήμα μπρος, δύο βήματα πίσω".


Η κυβέρνηση συνολικά, οι Δένδιας - Αθανασίου ειδικότερα και κυρίως ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς βρίσκονται, μετά την απόφαση για απελευθέρωση Κασιδιάρη, Παναγιώταρου, Μίχου, βαρύτατα εκτεθειμένοι, αφού προσέφεραν ένα ανέλπιστο "δώρο" στη ΧΑ.


Οι απαράδεκτες αυτές εξελίξεις συνιστούν ένα πρόσθετο σοβαρότατο λόγο για να πέσει άμεσα η επικίνδυνη και καταστροφική κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου.


Για άλλη μια φορά γίνεται φανερό ότι το πρόβλημα με τη ΧΑ είναι πρωτίστως πολιτικό και για να αντιμετωπιστεί απαιτεί ένα μεγάλο αντιφασιστικό αντιμνημονιακό προοδευτικό κίνημα, που θα τσακίσει το φασισμό στις λαϊκές γειτονιές και τους χώρους δουλειάς, θα διώξει την κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου, θα προχωρήσει στον πραγματικό εκδημοκρατισμό του κράτους και των Σωμάτων Ασφαλείας, θα απαλλάξει τη χώρα από την τρόικα και τα μνημόνια και θα εφαρμόσει ένα νέο προοδευτικό πρόγραμμα διεξόδου, ανασυγκρότησης, δικαιοσύνης και σοσιαλιστικής προοπτικής για τη χώρα.


Ένα τέτοιο πραγματικά αντιφασιστικό, αντιμνημονιακό και προοδευτικό κίνημα δεν μπορεί να συγκροτηθεί και να αποκτήσει δυναμική, παρά μόνο ενάντια συνολικά στο βαθύτατα αντιδραστικό και εθελόδουλο αστικό κατεστημένο της χώρας και έχοντας ως ψυχή τη συμπαράταξη των ριζοσπαστικών αριστερών δυνάμεων.


Αυτή είναι η άμεση μεγάλη πρόκληση των καιρών για την Αριστερά.


ΟΛΓΑ ΜΑΡΗ
Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013




ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Η Iskra ΠΑΡΑΘΕΤΕΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ, ΤΙΣ ΑΝΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ


Η ΜΕΤΑΓΩΓΗ


Ο Ν.Μιχαλολιάκος μετήχθη από τη ΓΑΔΑ στα δικαστήρια της Ευελπίδων λίγο πριν τις 7:30 το απόγευμα της Τετάρτης, μαζί με άλλους πέντε κατηγορούμενους για την ίδια υπόθεση. Πρόκειται για τις τρεις γυναίκες που έχουν συλληφθεί, καθώς και ακόμα δύο από τα μέλη της Χρυσής Αυγής.


Ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής πέρασε την πόρτα του Κτιρίου 6 των δικαστηρίων, εν μέσω επευφημιών από περίπου 200 συγκεντρωμένους οπαδούς της Χρυσής Αυγής.


Οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής συγκεντρώθηκαν στο πάρκο απέναντι από την είσοδο των δικαστηρίων και κατά διαστήματα φωνάζουν συνθήματα υπέρ της ΧΑ και του Ν.Μιχαλολιάκου, εξαπολύοντας ύβρεις κατά των δημοσιογράφων.


Στην περιοχή των δικαστηρίων βρίσκονταν μέχρι αργά το βράδυ ισχυρή αστυνομική δύναμη.


«Άκου αρχηγέ και άκου το καλά, ξεφτίλισες το σύστημα για άλλη μια φορά» και «αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή» ήταν μεταξύ των συνθημάτων που ακούστηκαν.


Στους συγκεντρωμένους βρέθηκαν και οι βουλευτές του κόμματος, που αφέθηκαν το πρωί ελεύθεροι.


Υπενθυμίζεται ότι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν την Τετάρτη, μετά την απολογία τους, οι Ηλ.Κασιδιάρης, Ηλ.Παναγιώταρος και Ν.Μίχος, ενώ προφυλακιστέος κρίθηκε ο Γ.Λαγός.


Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, υπάρχουν επιβαρυντικά στοιχεία για τους τρεις βουλευτές, ωστόσο κρίθηκε ότι προσωρινά δεν μπορούν να κρατηθούν.


Μετά τον Γ.Λαγό, προφυλακιστέα κρίθηκε και η ανθυπαστυνόμος που υπηρετούσε στον Πειραιά, η οποία κατηγορείται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Στο σπίτι της βρέθηκε και κατασχέθηκε οπλισμός.


Και στους τρεις βουλευτές που αφέθηκαν ελεύθεροι επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, ενώ στον Ηλ.Κασιδιάρη επιβλήθηκε και χρηματική εγγύηση 50.000 ευρώ.


Ελεύθερη χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο αφέθηκε η σύντροφος του Γ.Λαγού.


Σε άλλους τρεις κατηγορούμενους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι και αφέθηκαν ελεύθεροι. Μεταξύ αυτών άτομο, το κινητό του οποίου βρέθηκε στο αυτοκίνητο του Γιώργου Ρουπακιά, το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.


ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ΟΔΗΓΗΘΗΚΑΝ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΛΑΓΟΣ, ΣΤΟ ΜΑΛΑΝΔΡΙΝΟ Ο ΠΑΤΕΛΗΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΘΗΒΑΣ Η ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΟΣ ΒΕΤΑ


Έφτασαν στις φυλακές Κορυδαλλού, συνοδεία αστυνομικής δύναμης, ο Νίκος Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής Πειραιά, Γιάννης Λαγός. Στο Μαλανδρίνο, οδηγήθηκε ο επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης του κόμματος στη Νίκαια, Γιώργος Πατέλης και στη Θήβα η γυναίκα ανθυπαστυνόμος από την ασφάλεια Πειραιά.


Οι Μιχαλολιάκος και Λαγός θα κρατηθούν σε ειδικά διαμορφωμένα κελιά στη γυναικεία πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού και θα προαυλίζονται ξεχωριστά.


ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ Η ΘΕΜΙΣ ΣΚΟΡΔΕΛΗ


Πριν από λίγη ώρα έφτασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών βρίζοντας η υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Θέμις Σκορδέλη, η οποία συνελήφθη χθες το βράδυ από αστυνομικούς της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων.


Η Θέμις Σκορδέλη αναζητείτο για εμπλοκή στην υπόθεση για την οποία συνελήφθη προχθές ο πρώην διοικητής του αστυνομικού τμήματος Αγίου Παντελεήμονα. Εναντίον της έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για πλαστογραφία, κατοχή κροτίδων και παράβαση του Νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Η 50χρονη, που συνελήφθη χθες, παραπέμφθηκε να δικαστεί αύριο Παρασκευή (4/10) στο Αυτόφωρο. Η υποψήφια βουλευτής αρχικά είχε γίνει γνωστή ως «αγανακτισμένη κάτοικος» του Αγίου Παντελεήμονα. Εχει κατηγορηθεί για ρατσιστική επίθεση σε βάρος Αφγανών μεταναστών, αλλά η δίκη έχει αναβληθεί οκτώ φορές!


ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ Ο "ΠΥΡΗΝΑΡΧΗΣ" ΤΗΣ Χ.Α. ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ


Παραδόθηκε λίγο πριν τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης στην Αντιτρομοκρατική ο "πυρηνάρχης" της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα Αναστάσιος Πανταζής, που καταζητείτο εδώ και μέρες.


Ο Α. Πανταζής κατηγορείται ότι συμμετείχε στη δολοφονική επίθεση κατά μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα στις 12 Σεπτεμβρίου από ομάδα περίπου 50 ατόμων που σχετίζονται με τη Χρυσή Αυγή.


Τότε είχαν τραυματιστεί εννέα άτομα μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Σωτήρης Πουλικόγιαννης και μέλη της διοίκησης.


Στις συμπληρωματικές καταθέσεις τους στην ανακρίτρια, οι εννέα φέρεται να υποστήριξαν ότι έχουν αναγνωρίσει τέσσερα άτομα από τη επιτιθέμενη ομάδα, εκ των οποίων μάλιστα ο ένας είχε συλληφθεί στο παρελθόν για άλλη υπόθεση.


ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΙ Η ΠΕΘΕΡΑ ΤΟΥ ΡΟΥΠΑΚΙΑ


Στον ανακριτή εμφανίστηκαν λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα της Πέμπτης (3/10) αυτοβούλως η σύζυγος και η πεθερά του Γιώργου Ρουπακιά, του χρυσαυγίτη δολοφόνου του Παύλου Φύσσα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο γυναίκες θεωρούνται μάρτυρες-κλειδιά. Υπενθυμίζεται πως ο Ρουπακιάς έχει προφυλακιστεί στις φυλακές Μαλανδρίνου.


ΣΕ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΕΠΕΣΑΝ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΕΛΗΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥΣ


Σε αντιφάσεις έπεσαν στις απολογίες τους ο Νίκος Μιχαλολιάκος και ο Γιώργος Πατέλης, οι οποίοι φαίνεται ότι δεν έπεισαν τους ανακριτές και τους εισαγγελείς της υπόθεσης.


Σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές πηγές οι ισχυρισμοί των δύο κατηγορουμένων εμφανίζουν σημεία είτε αντιφατικά μεταξύ τους είτε αδύναμα στην κοινή λογική, όπως ο ισχυρισμός του Νίκου Μιχαλολιάκου ότι το επίμαχο βράδυ που έπεσε νεκρός ο 34χρονος μουσικός, «κοιμήθηκε νωρίς και ξύπνησε αργά».


Χαρακτηριστική είναι η φράση του Γ. Πατέλη ο οποίος φέρεται να υποστηρίζει: «Ένα τέταρτο μετά τη δολοφονία μού τηλεφώνησε ο Ρουπακιάς και μου είπε "σκότωσα άνθρωπο". Εγώ ενημέρωσα αμέσως τον Λαγό. Δεν υπήρχε σχέδιο δολοφονίας ούτε κανείς στη Χρυσή Αυγή ήξερε κάτι».


Κορυφαία αντίφαση, που σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκε κατά τη μαραθώνια διαδικασία των απολογιών, αποτελεί ο ισχυρισμός του γενικού γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου ότι δεν γνωρίζει τον Πατέλη, τη στιγμή που ο ίδιος ο συγκατηγορούμενός του αναφέρει ότι εργάζεται στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.


«Εργαζόμουν στα κεντρικά της Χρυσής Αυγής. Ήμουν στην ασφάλεια στην κεντρική είσοδο» φέρεται να είπε ο Γ.Πατέλης, ο οποίος δίνει τη δική του εκδοχή για τις αλλεπάλληλες κλήσεις την επομένη του εγκλήματος από σταθερό τηλέφωνο του κόμματος σε σταθερό του σπιτιού του.


«Την επομένη της δολοφονίας όλες οι κλήσεις από το σταθερό τηλέφωνο του κόμματος στο σπίτι μου έγιναν από εμένα διότι ανησυχούσα για τη γυναίκα μου αφού η αστυνομία ερευνούσε το σπίτι μας, μετά από υπόδειξη της συζύγου του Ρουπακιά που ψευδώς είχε πει ότι μου είχε δώσει μία τσάντα με πράγματα από το σπίτι της που ήθελε να αποκρύψει... Τα σταθερά τηλέφωνα που είναι στο όνομα του Νίκου Μιχαλολιάκου είναι τηλεφωνικό κέντρο και ο οποιοσδήποτε μπορεί να τηλεφωνήσει από αυτά.


Ο Γ. Πατέλης δέχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, πολλές και επίμονες ερωτήσεις για τα τηλεφωνήματα στον βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γ.Λαγό πριν τη δολοφονία, από τις 9:20 το βράδυ και μετά:


«Ειδικά εκείνη την ημέρα» φέρεται να υποστήριξε ο Γ. Πατέλης «μιλούσαμε με τον Λαγό ενόψει της ομιλίας του κ. Μιχαλολιάκου στην τοπική τής Νίκαιας, δύο ημέρες μετά. Συζητούσαμε πώς θα γνωστοποιηθεί το γεγονός, πώς θα μοιραστούν τα φυλλάδια και πώς οι ενέργειές μας έπρεπε να γίνουν το βράδυ για να μην υπάρξουν το πρωί συγκρούσεις με αντίπαλες ομάδες».

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013.

Από iskra μέσω edo-provokatoras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου