4 Οκτωβρίου 2013

Το ΜΕΓΚΑ και ο ΣΚΑΙ στην αναμπουμπούλα χαίρονται


Το ΜΕΓΚΑ και ο ΣΚΑΙ στην αναμπουμπούλα χαίρονται


Αυτοί που γυρίζουνε στις ρούγες και στα καφενεία και λένε ότι δεν υπάρχει Κράτος, είναι κοινοί συκοφάντες. Το Κράτος υπάρχει και έχει και ικανότητες Ναπολεόντειες, μπορεί δηλαδή να διεκπεραιώνει τουλάχιστον δύο αποστολές ταυτοχρόνως. Με το ένα χέρι, το δεξί, εξαρθρώνει την Χρυσή Αυγή και με το άλλο- και πάλι το δεξί, το Κράτος έχει μόνο δεξιά χέρια- χαρίζει εκατομμύρια στα ιδιωτικά κανάλια. Τους τα χαρίζουν τα εκατομμύρια, καταργώντας δια του άρθρου 43 του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών τις άδειές τους. Τις άδειες που χρησιμοποιούν παρανόμως για 24 χρόνια, χωρίς να έχουν καταβάλει ούτε ευρώ στο δημόσιο.

Μην ανησυχείτε, δεν τα κλείνουν τα κανάλια, δεν θα χάσετε τις υπέροχες εκπομπές του Γιάννη, της Όλγας, του Νίκου, του Θέμου. Δεν τους αφαιρούν τις άδειες, τους καταργούν τις άδειες και έτσι...
τους νομιμοποιούν, ώστε να μπορούν να υπογράφουν συμβάσεις με τους παρόχους δικτύου για την ψηφιακή εκπομπή του σήματος τους. Αν δεν τους καταργούσαν τις άδειες, τα κανάλια, σύμφωνα με αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, θα ήταν παράνομα και δεν θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στην ψηφιακή πλατφόρμα. Πόσο όμορφη είναι ενίοτε η απλότητα.


Εδώ που τα λέμε, με τόσα που έχουν προσφέρει τα κανάλια στο καθεστώς, όχι μόνο στην ψηφιακή πλατφόρμα πρέπει να τα βάλουν, δίπλα στον Άγνωστο Στρατιώτη πρέπει να τα τοποθετήσουν, για να περνάνε κάθε μια ώρα οι τσολιάδες και να τους αποτίουν φόρο τιμής. Θα αποπατούν βέβαια πάνω τους και τα περιστέρια, αλλά τι να κάνεις, δεν μπορείς να τα έχεις όλα σε αυτήν τη ζωή, Να αποπατούν τουλάχιστον τα πιτσούνια από το λαιμό και κάτω, για να κρατήσουν τα κανάλια και οι καναλάρχες το κούτελό τους καθαρό.


Δεν χρειάζεται να ανατρέξουμε στο παρελθόν, για να ανακαλύψουμε τις ανεκτίμητες υπηρεσίες που προσέφεραν τα κανάλια στο καθεστώς. Θα μείνουμε στις τελευταίες ημέρες, στις μέρες της εξάρθρωσης της Χρυσής Αυγής και στο φαραωνικό σόου που έστησε η κυβέρνηση. Δεν είναι μόνο η εικόνα, που αυτή πάει στο καλό δικαιολογημένη ήταν, μεγάλο γεγονός είναι η σύλληψη των χρυσαυγιτών δεν γινόταν να μην καλυφθεί. Είναι κυρίως τα ρεπορτάζ και τα σχόλια, τα οποία προωθούσαν με πάθος την προπαγάνδα του Σαμαρά, ότι, και καλά, δεν γνωρίζαμε τι ήταν η Χρυσή Αυγή και έπρεπε να δολοφονηθεί ο Παύλος Φύσσας για να το μάθουμε.


Παπαγαλάκια του αισχίστου είδους και ζητώ συγγνώμη από τα ευγενή πτηνά με τη γαμψή μύτη. Κατάπιαν την κυβερνητική γραμμή αμάσητη, χωρίς να υποβάλουν ούτε ένα από τα δεκάδες εύλογα ερωτήματα: Γιατί έκρυβε ο Δένδιας 32 φακέλους στο συρτάρι τους; Γιατί δεν κίνησαν τη διαδικασία της εξάρθρωσης μετά τη δολοφονία του Σαχτζάτ Λουκμάν; Γιατί δεν διερεύνησαν εγκαίρως τη διείσδυση της Χ.Α. στην αστυνομία, γιατί απαντούσαν στις δεκάδες σχετικές καταγγελίες ότι αυτά είναι υπερβολές και ότι δεν τρέχει τίποτα; Γιατί δεν αξιοποίησαν το πόρισμα της ΕΥΠ, που έβγαζε τον Λαγό νταβατζή και παιδεραστή; Γιατί αρνήθηκαν να ψηφίσουν τον αντιρατσιστικό νόμο; Σιγά μην κάνουν τέτοιες ερωτήσεις αυτοί που κάθε απόγευμα παίρνουν χαρτάκι από τον Κεδίκογλου, αυτοί που μέχρι προχθές αναζητούσαν τη σοβαρή Χρυσή Αυγή.


Και μόνο που πέσανε από τα σύννεφα άνθρωποι προχωρημένης ηλικίας σαν τον Γιάννη, την Όλγα, τον Μπάμπη, τον Άρη, τον Θέμο, μόνο και μόνο για την ελεύθερη πτώση στο κενό, δικαιούνται παχουλή αποζημίωση και αυτοί και οι ιδιοκτήτες τους. Στα ύψη έχει φτάσει η τιμή του γύψου στις μέρες μας, στα ύψη.


του Γιώργου Ανανδρανιστάκη, μοντάζ Γρέκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου