23 Νοεμβρίου 2013

Το ΠΑΣΟΚ παρασέρνει τη ΝΔ στην άβυσσο: Πώς θα κυβερνήσουν με κάτω από 25%;

ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ DEFENCENET.GR
Το ΠΑΣΟΚ παρασέρνει τη ΝΔ στην άβυσσο: Πώς θα κυβερνήσουν με κάτω από 25%;




Σε καμία δημοσκόπηση το τελευταίο τρίμηνο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν συγκεντρώνουν αθροιστικά στην πρόθεση ψήφου 25% και λόγω της χαλαρής ψήφου που χαρακτηρίζει τις ευρωεκλογές θεωρείται ότι τα αποτελέσματα αυτών των ερευνών θα είναι πολύ κοντά στο το αποτέλεσμα της κάλπης των ευρωεκλογών τον ερχόμενο Μάϊο.

Και το ερώτημα, το οποίο αποτελεί και αντικείμενο της νέας διαδικτυακής δημοσκόπησης του defencenet.gr, είναι το αν θα μπορέσει να σταθεί η συγκεκριμένη κυβέρνηση μετά από ένα τέτοιο ποσοστό. Δηλαδή αν ψηφίσουν κάτω από το 25% των ψηφοφόρων αθροιστικά και τα δύο κόμματα.

Μπορείτε να δώσετε τις δικές σας απαντήσεις στο ερώτημα, ψηφίζοντας στην δημοσκόπηση στην δεξιά στήλη της α'σελίδας και την δεξιά στήλη των εσωτερικών σελίδων.

Πάντως ήδη οι τριμηνιαίες μυστικές (εσωτερικές) είναι συντριπτικές για τα κυβερνητικά κόμματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεφύγει μέχρι και 4 μονάδες σε μία δημοσκόπηση, κάτι που οφείλεται στην ραγδαία αποσυσπείρωση που εμφανίζει η ΝΔ και ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή κυμαίνεται σε ποσοστά εκλογικής επιρροής για τις ευρωεκλογές μεταξύ του 12% και του 15%


Οι δημοσκοπήσεις αυτές καταγράφουν ολική ανατροπή του πολιτικού κλίματος, με μεγάλο προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Ν.Δ. (με 4 ποσοστιαίες μονάδες). Στις ίδιες δημοσκοπήσεις, δεύτερη φορά μετά τις εκλογές, διαπιστώνεται οριακό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ και στην παράσταση νίκης, μια μέτρηση που, σύμφωνα με τις εταιρείες δημοσκοπήσεων αλλά και τους πολιτικούς αναλυτές, θεωρείται ως ο πιο αξιόπιστος δείκτης για την καταγραφή του πολιτικού κλίματος. Στο πλαίσιο αυτό η ταραχή της Συγγρού επιτείνεται κι από το ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που αυτή διαθέτει, η ανατροπή που σημειώνεται δεν έχει να κάνει μόνο με τη ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ, όσο με την κατάρρευση των δικών της ποσοστών.

Η ανησυχία των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου φαίνεται να ενισχύεται κι από το ότι οι μυστικές δημοσκοπήσεις που διαθέτουν για τον τρέχοντα μήνα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, απεικονίζουν πολύ μεγάλη αύξηση του αιτήματος για εκλογές από την πλευρά των πολιτών, παρόλο που οι κρίσεις υπέρ της αναγκαιότητας προσφυγής στις κάλπες υπολείπονται ακόμη των αρνητικών. Η ανησυχία τους επιτείνεται περαιτέρω, καθώς τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους δείχνουν πως η δημοτικότητα τους ως πολιτικών αρχηγών εμφανίζει σημαντική κάμψη. Στον αντίποδα η δημοτικότητα του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, εμφανίζεται ενισχυμένη, ξεπερνώντας αυτή του πρωθυπουργού. Επίσης, παρά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την ποινική δίωξη της Χρυσής Αυγής, η δημοτικότητα του προφυλακισμένου αρχηγού της Ν. Μιχαλολιάκου εμφανίζει αύξηση, ενώ τα δημοσκοπικά ποσοστά του κόμματος προσεγγίζουν οριακά διψήφιο νούμερο.

Τελευταίο, αλλά όχι έσχατο, στοιχείο που ταράζει τους επικεφαλής της δικομματικής κυβέρνησης είναι κι αυτό της μέτρησης που δείχνει ότι η ικανοποίηση των πολιτών από την κυβέρνηση είναι κάτω του 20%, μια τιμή που θεωρείται από τους ειδικούς οριακή. Έτσι, λοιπόν, τα "γέλια" του Σαμαρά και οι προκλήσεις του Βενιζέλου για "μονομαχίες" μόνο τυχαία δεν θα πρέπει να θεωρηθούν...

- See more at: http://left.gr/news/oi-kryfes-dimoskopiseis-panikovalloyn-samara-venizel...

Επίσης η δημοτικότητα του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, εμφανίζεται ενισχυμένη, ξεπερνώντας αυτή του πρωθυπουργού.

Η έκπληξη έρχεται για άλλη μια φορά από την πλευρά του ηγέτη του Λαϊκού Συνδέσμου, του προφυλακισμένου Νίκου Μιχαλολιάκου, η οποία έχει αυξηθεί κατά 50% από την εποχή προ της φυλάκισής του!

Ένα στοιχείο που "πονοκεφαλιάζει" το Μαξίμου είναι ότι ο βαθμός ικανοποίησης των πολιτών από την κυβέρνηση είναι στο 18% μόλις!

Οι επιδόσεις του ΠΑΣΟΚ είναι πραγματικά απογοηγευτικές και είναι απορίας άξιο πώς επιτρέπεται από το "υπόλοιπο κόμματος" να έχει τόσους υπουργούς και αντιπρόεδρο στην κυβέρνηση.

Αναλυτής γνωστής εταιρίας, σημείωνε ότι σε μεγάλους δήμους της Β΄Αθήνας που το ΠΑΣΟΚ είχε λάβει στις τελευταίες εθνικές εκλογές ποσοστά κυμαινόμενα στο 8-12%, τώρα μετά βίας συγκεντρώνει 2-4%!

Η ΝΔ σε επίπεδα πρόθεσης ψήφου (πραγματικά, όχι αυτά που καταγράφουν οι πληρωμένες δημοσκοπήσεις που γίνονται σε στοχευμένες περιοχές που η ΝΔ κρατάει ποσοστά της τάξης του 23%) έχει υποχωρήσει πανελλαδικά κάτω από το 20% επιστρέφοντας στα ποσοστά που κέρδισε τον Μάϊο του 2012.

Συγκντρωτικά και τα δύο κόμματα πολύ δύσκολα θα συγκεντρώσουν πάνω από το 25% στις ευρωεκλογές κάτι που καθιστά πρακτικά αδύνατη την συνέχιση αυτής της "ανώμαλης" συγκυβέρνησης.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου