11 Ιουνίου 2015

Γαλλίδα Ευρωβουλευτής: "Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας είναι μία ευκαιρία για την Ελλάδα και την Ευρώπη"



"Η ελληνική κυβέρνηση καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε η συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση να είναι μια καλή συμφωνία, η οποία δεν θα αποβεί σε βάρος του ελληνικού λαού" δήλωσε η Γαλλίδα ευρωβουλευτής, Εύα Ζολί σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντησή της με την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Παρουσιάζοντας την κυρία Ζολί, η πρόεδρος της Βουλής εξήρε την προσωπικότητα και τη

διαδρομή της κυρίας Ζολί (η οποία υπήρξε ανακρίτρια στις υποθέσεις "Tapie" και "ELF") και την ευχαρίστησε που αποδέχτηκε την πρόσκληση της Βουλής και της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος προκειμένου να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων για αρκετές πτυχές σκανδάλων και υποθέσεων διαφθοράς που απασχολούν το δημόσιο βίο. Όπως σημείωσε "είχαμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε μαζί της, να την ενημερώσουμε για την πορεία των εργασιών της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους και για τα προκαταρκτικά συμπεράσματα". Και συμπλήρωσε ότι η κυρία Ζολί "ενσαρκώνει και δικαιώνει τις προσδοκίες η πολιτική να τίθεται στην υπηρεσία της διαφάνειας, της δικαιοσύνης, της ισονομίας και της αποκατάστασης της αδικίας".
Η κυρία Ζολί εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξή της προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, λέγοντας ότι δεν πρέπει να υποκύψει σε αιτήματα, όπως η αύξηση του ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης, οι περικοπές στις συντάξεις και οι παρεμβάσεις στα όρια της ηλικίας συνταξιοδότησης. Μάλιστα χαρακτήρισε παράλογα τα αιτήματα αυτά, καθώς, όπως είπε, είναι μέτρα που επιφέρουν περαιτέρω κοινωνική ύφεση και τώρα η Ελλάδα χρειάζεται μέτρα τόνωσης της οικονομίας της, μέτρα που θα δώσουν εμπιστοσύνη και πίστη στο μέλλον για τον ελληνικό λαό.
Η Γαλλίδα ευρωβουλευτής αναφέρθηκε και στην οικονομική απάτη που, όπως σημείωσε, είχε οργανώσει το Lux Leaks στο Λουξεμβούργο. Όπως είπε "πρόκειται για τριακόσιες τριάντα επιχειρήσεις που επωφελούνται από ευμενείς φορολογικούς νόμους, δηλαδή από συμφωνίες μεταξύ των φορολογικών αρχών, για να καταβάλλουν ελάχιστους φόρους" για να συμπληρώσει ότι "πρόκειται δηλαδή για δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία υπεξαιρούνται, θα λέγαμε, στη χώρα όπου η εταιρεία αυτή διεξάγει τις δραστηριότητές της". Μάλιστα, η κυρία Ζολί ανέφερε κατάλογο ελληνικών εταιρειών (VIM POWER PARTS, VENUS, MARK ARTHOUR GLEN, COCA-COLA HELLENIC BOTTLING, EUROBANK, ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ, MALL, VARNISH INVESTMENTS και WIND HELLAS) που, όπως υποστήριξε, έχουν συνάψει αυτή τη συμφωνία με το Λουξεμβούργο και είχαν εκπτώσεις στους φόρους, αν και οι ίδιες αναφέρουν ότι όλα αυτά είναι νόμιμα. Και πρόσθεσε: "συνεχίζω να ισχυρίζομαι ότι πρέπει να εξεταστεί αυτό. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι με αυτά τα μέτρα το ελληνικό κράτος στερήθηκε δισεκατομμύρια έσοδα σε φόρους. Θα χρειαζόταν μία μεγαλύτερη μελέτη για να ξέρουμε τις ακριβείς απώλειες". Επιπλέον, σημείωσε ότι "όπως γνωρίζετε μεταξύ αυτών που ζητούν από τον κ. Τσίπρα θυσίες με επίμονο τρόπο είναι ο Ζαν Κλoντ Γιούνκερ, ο άνθρωπος που φρόντισε στην ίδια του τη χώρα να θεσπιστούν αυτοί οι μηχανισμοί, αυτές οι δομές".
Σχετικά με υποθέσεις που αφορούν τα εξοπλιστικά, η κυρία Ζολί επισήμανε ότι υπήρχαν άτομα που εισέπρατταν προμήθειες που έφταναν το 40% και τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να εντοπιστούν τα άτομα αυτά και να κατασχεθούν τα περιουσιακά τους στοιχεία.
Εξάλλου, η Γαλλίδα ευρωβουλευτής εξέφρασε τον θαυμασμό της για το θάρρος που, όπως είπε, επιδεικνύει η σημερινή κυβέρνηση της Ελλάδας. Όπως σημείωσε η ελληνική κυβέρνηση "καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε η συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση να είναι μια καλή συμφωνία, η οποία δεν θα αποβεί σε βάρος του ελληνικού λαού. Αυτό θα σήμαινε το τέλος της ευρωπαϊκής ιδέας. Και γι' αυτό το λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας είναι μία ευκαιρία όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά μία ευκαιρία για την Ευρώπη, έτσι ώστε να έχουμε μία Ευρώπη διαφορετική, που δεν θα είναι μόνο η Ευρώπη των τραπεζιτών, αλλά η Ευρώπη των λαών".
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου