26 Ιουλίου 2014

Μεγάλη Αποκάλυψη – Μόλις σκάσουν τα «PONZI» θα φανεί η σαπίλα της Κυβέρνησης


Μεγάλη Αποκάλυψη – Μόλις σκάσουν τα «PONZI» θα φανεί η σαπίλα της Κυβέρνησης


Όλες οι συμβατικές λύσεις πολιτικής που προτείνονται από πολιτικούς, τεχνοκράτες και το τεράστιο στρατό των ακαδημαϊκών .Όλες αυτές τις ψευτολύσεις έχουν τα εξής βασικά χαρακτηριστικά.:

1. Θα επικεντρωθούν στις επιπτώσεις και τα συμπτώματα αντί να αντιμετωπίσουν τα βαθύτερα αίτια, δηλαδή την σαπίλα στην καρδιά της κυβέρνησης, της κοινωνίας και της οικονομίας μας.

2. Υποστηρίζουν την προστασία των «Status Quo» εξουσιών που είναι μη-κατεστημένα συμφέροντα, που προστατεύονται από την οικονομική ελίτ ώστε να χάσουν ποτέ την εξουσία, ως αποτέλεσμα αυτών των πολιτικών.

3. Πρόκειται για πολιτικές σκοπιμότητες, που σημαίνει ότι μετριάζουν τις απαιτήσεις των κεκτημένων συμφερόντων και όχι την αντιμετώπιση των παραγόντων που υπονομεύουν το έθνος.

4. Αγνοούν τα στρεβλά κίνητρα από τα τρέχοντα συστήματα και τα κίνητρα της συνενοχής, αντί να αντιμετωπίσουν το κόστος της πραγματικής μεταρρύθμισης.

Οι βάσεις της οικονομίας και της κοινωνίας έχουν σαπίσει από μέσα: χρηματοπιστωτικό σύστημα εκπαίδευση, άμυνα, υγειονομική περίθαλψη, το δίκαιο, η διακυβέρνηση.

Αυτή την εβδομάδα θα ήθελα να επισημάνω ορισμένα βασικά αίτια αυτής της επικίνδυνης κατάστασης και της μοιραίας συστημική «σήψης».

Ας ξεκινήσουμε με τα Ponzi (οικονομικές απάτες) της οικονομίας μας. Υπάρχουν τρία βασικά παραδείγματα Ponzi στην Οικονομία:. «Pay-as-you-go» κοινωνικά προγράμματα (κοινωνική ασφάλιση, Medicare, Medicaid, κλπ.), η στέγαση και το χρηματιστήριο. Όλα είναι παραδείγματα οικονομικών συστημάτων Ponzi.

Όλα τα συστήματα Ponzi βασίζονται σε μια συνεχώς διευρυνόμενη ομάδα ανόητων στο σύστημα που αγοράζουν και πληρώνουν τόκους / κερδίζοντας από την προηγούμενη ομάδα ανόητων. Τα συστήματα Ponzi αποτυγχάνουν, επειδή είναι η μεγαλύτερη ανοησία, αλλά το σύστημα απαιτεί μια διαρκώς διευρυνόμενη ομάδα των συμμετεχόντων για να λειτουργήσει.

Όλα τα συστήματα Ponzi τελικά να αποτυγχάνουν, αν και το καθένα από αυτά δηλώνει «οικονομικά υγιής», επειδή αυτή τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο αριθμός των ανόητων που απαιτούνται για να κρατήσει το σύστημα θα υπερβεί τελικά τον ενεργό πληθυσμός της χώρας.

Και εδώ είναι το γιατί τα Κοινωνικά Προγράμματα «Pay-As-You-Go» είναι όλα συστήματα Ponzi:

Ένας συνταξιούχος καταναλώνει τους φόρους που καταβάλλονται από 5 εργαζομένους.
Αυτοί οι 5 εργαζόμενοι που συνταξιοδοτούνται καταναλώνουν τους φόρους που καταβάλλονται από 25 εργαζόμενους.
Αυτοί οι 25 εργαζόμενοι που συνταξιοδοτούνται καταναλώνουν τους φόρους που καταβάλλονται από 125 εργαζόμενους.
Αυτοί οι 125 εργαζόμενοι που συνταξιοδοτούνται καταναλώνουν τους φόρους που καταβάλλονται από 625 εργαζόμενους.
Αυτοί οι 625 εργαζόμενοι που συνταξιοδοτούνται καταναλώνουν τους φόρους που καταβάλλονται από 3.125 εργαζόμενους.

Βλέπετε που πηγαίνει: πολύ γρήγορα, ο αριθμός των εργαζομένων που απαιτείται για να κρατήσει το σύστημα Ponzi υπερβαίνει το σύνολο του εργατικού δυναμικού.

Ο μόνος τρόπος για να κρατήσει το σύστημα Ponzi θα είναι να κρατήσει την αύξηση των φόρων των μισθωτών υπηρεσιών για τους υπόλοιπους εργαζόμενους, ,δηλαδή ό, τι ακριβώς κάθε ανεπτυγμένη οικονομία στον πλανήτη έχει κάνει.

Όμως, η αύξηση των φόρων απλώς επεκτείνει το φαύλο κύκλο. Τελικά, οι φόροι είναι τόσο υψηλοί που οι υπόλοιποι εργαζόμενοι είναι φτωχοί. Αυτή τη στιγμή, οι ΗΠΑ έχει φτάσει σε αναλογία 2 εργαζόμενων με πλήρη απασχόληση για κάθε συνταξιούχο. Καθώς ο αριθμός των συνταξιούχων αυξάνεται κατά χιλιάδες κάθε μέρα και ο αριθμός των θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης είναι σε στασιμότητα, η αναλογία θα γλιστρήσει σε 1-προς-1:



Οι εκτιμήσεις είναι ακόμα χειρότερες σε άλλες ανεπτυγμένες χώρες. Στην Ευρώπη, η αναλογία των συνταξιούχων άνω των 65 ετών σε άτομα μεταξύ 20 και 64 θα φτάσει σύντομα το 50% του πληθυσμού, όχι των ατόμων με θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης που πληρώνουν φόρους για τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων κοινωνικής πρόνοιας.

Δεδομένου ότι το ποσοστό θέσεων πλήρους απασχόλησης μειώνεται, η αναλογία εργαζομένων-συνταξιούχων θα γίνεται ολοένα και πιο δυσανάλογη. Οι φόροι που καταβάλλονται από κάθε εργαζόμενο είναι αρκετοί για να χρηματοδοτήσουν τις γενναιόδωρες συντάξεις και παροχές υγείας που υποσχέθηκε η κυβέρνηση σε κάθε συνταξιούχο.

Στις ΗΠΑ, ο αριθμός των ατόμων σε ηλικία εργασίας που είναι άνεργοι είναι 92 εκατομμύρια, ο αριθμός των θέσεων πλήρους απασχόλησης ανέρχεται σε 118 εκατομμύρια. Αυτό το γράφημα της συμμετοχής στην αγορά εργασίας περιλαμβάνει περίπου 30 εκατομμύρια εργαζόμενους με μερική απασχόληση που δεν κερδίζουν αρκετά για να πληρώσουν φόρους και τα εκατομμύρια των αυτοαπασχολούμενων με επίπεδο καθαρών εισοδημάτων στα όρια της φτώχειας.



Ευγενική προσφορά του STA Wealth Management , εδώ είναι ένα διάγραμμα που δείχνει τους εργαζομένους με πλήρη απασχόληση που είναι λιγότερο από το ήμισυ του εργατικού δυναμικού:



Η στέγαση είναι επίσης ένα κλασικό σύστημα Ponzi: οι τιμές μπορούν να φτάσουν μέχρι εκεί που υπάρχει μια συνεχώς διευρυνόμενη ομάδα ανόητων, πρόθυμοι και ικανοί να πληρώσουν ακόμα περισσότερο για ένα σπίτι από την προηγούμενη ομάδα ανόητων.

Όπως έχω εξηγήσει πολλές φορές, ο μόνος τρόπος για να επεκταθεί η ομάδα ανόητων είναι να μειωθούν τα επιτόκια σε σχεδόν μηδενικά επίπεδα, αφου είχαν μειωθεί οι πληρωμές κατα 3% και να χαλαρώσουν οι προηγουμένως συνετοί κανόνες δανεισμού.



Η χρηματιστηριακή αγορά έχει κάνει την επίσημη «μετρική» στην οικονομική υγεία της χώρας. Κρίμα που είναι ένα σύστημα Ponzi. Οικονομικές φούσκες είναι αυτό που ο οικονομολόγος Robert Shiller αποκαλεί «φυσικά Ponzis» επειδή η ψυχολογία των συνεχώς αυξανόμενων τιμών και των κερδών τροφοδοτούν μια εισροή ανόητων που στηρίζουν την φούσκα μέχρι να χάσουν όλα τους τα χρήματα.

Εδώ φαίνεται πως μοιάζει μια αγορά που κυριαρχείται όλο και περισσότερο από φυσαλίδες Ponzi: αυτό είναι το S & P 500 (SPX):



Ανάλογα με το πότε θα σκάσει η επόμενη φούσκα προσωρινά αυτό που στηρίζει την οικονομία είναι το ύψος της μυωπίας του λαού. Ωστόσο, αυτό είναι Status Quo μας, που όλο και περισσότερο εξαρτάται από την διόγκωση των φυσαλίδων που εκδηλώνουν «οικονομική δύναμη». Όταν όμως τα Ponzi θα αποτύχουν τότε θα φανεί η πραγματική σαπίλα της κοινωνίας.
CHARLES HUGH-SMITH |ZERO HEDGE

Μετάφραση-Απόδοση: Αναστασία Καρδιανού
Αποκλειστικά για το Hellasforce
Πηγή: Hellasforce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου