1 Ιουνίου 2013

ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΟΗΕ "Τρομοκράτες η πλειοψηφία των ανταρτών στη Συρία"



ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΟΗΕ "Τρομοκράτες η πλειοψηφία των ανταρτών στη Συρία"  




O πρόεδρος της ανεξάρτητης επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών που διερευνά τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία, Paulo Sérgio Pinheiro, παραδέχτηκε ότι η πλειοψηφία των μελών της ένοπλης συριακής αντιπολίτευσης είναι ισλαμιστές αντάρτες με σκοπό τη δημιουργία Χαλιφάτου.

Η πλειοψηφία των μελών της ένοπλης συριακής αντιπολίτευσης, δεν επιδιώκει την εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας στη χώρα και ο εμφύλιος πόλεμος αποσκοπεί στην αύξηση του ριζοσπαστισμού στη

Συρία.


Αυτό αναφέρθηκε από το πρακτορείο Reuters που επικαλείται τον πρόεδρο της ανεξάρτητης επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών που διερευνά τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία, Paulo Sérgio Pinheiro.

Σε συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι ο Pinheiro είπε ότι η επιτροπή έχει τεκμηριωμένα αποδεικτικά στοιχεία των φρικιαστικών εγκλημάτων που διαπράττονται και από τις δύο πλευρές της σύγκρουσης.


«Οι αντάρτες περιγράφονται ως άγγελοι, αλλά ελάχιστοι από αυτούς έχουν δημοκρατικό παρελθόν, πιστεύουν στο συριακό μωσαϊκό και επιθυμούν να οικοδομήσουν μια χώρα για όλους. Ωστόσο οι περισσότεροι από τους αντάρτες βρίσκονται μακριά από τις δημοκρατικές ιδέες και περιμένουν κάτι άλλο», είπε ο εμπειρογνώμονας.

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων στη Συρία, υπό την ηγεσία του βραζιλιάνου Paulo Sérgio Pinheiro ιδρύθηκε με απόφαση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών το Σεπτέμβριο του 2011.

Η Επιτροπή καλείται να εκπονήσει επισκόπηση των προφανών παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένου της εκτίμησης του αριθμού των θυμάτων των συγκρούσεων στη χώρα.


Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών έχει ενσωματώσει την οργάνωση «Jabhat al-Nusra» στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της ρωσικής εφημερίδας «Μοσκόβσκι Νόβοστι».


Η εφημερίδα επικαλείται διπλωμάτες των ΗΠΑ οι οποίοι δήλωσαν ότι η οργάνωση αλ Νούστρα είναι παρακλάδι της Αλ Κάιντα και έχει καταχωρηθεί στη μαύρη λίστα καθώς και τα 15 μέλη του συμβουλίου της.

Η επίσημη απόφαση θα ανακοινωθεί σήμερα Παρασκευή.

Η Συρία είχε ζητήσει την ένταξή της οργάνωσης «Jabhat al-Nusra»στα μέσα Απριλίου ενώ αυτή είχε συμπεριληφθεί στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ από το Δεκέμβριο του 2012.

Η «Jabhat al-Nusra» ή Μέτωπο για την Υπεράσπιση του συριακού λαού, είχε παρουσιασθεί για πρώτη φορά με ένα βίντεο που δημοσίευσε στο διαδίκτυο τον Ιανουάριο του περασμένου έτους.

Στη δήλωση της ομάδας είχε αναφερθεί ότι βρισκόταν πίσω από πολλές βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας που συγκλόνισαν τη Συρία από την αρχή της εξέγερσης στη χώρα.

«Είμαστε οι μουτζαχεντίν της Συρίας, με διάφορα μέτωπα τζιχάντ για να επαναφέρουμε τον Κανόνα του Αλλάχ στη γη και να εκδικηθούμε για τη χαμένη τιμή της Συρίας και το αίμα που χύθηκε», είχε δηλώσει ένα μασκοφόρος άνδρας στο βίντεο.

«Jabhat al-Nusra» στα αραβικά σημαίνει «Μέτωπο Υποστήριξης».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr



Πηγή: ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΟΗΕ "Τρομοκράτες η πλειοψηφία των ανταρτών στη Συρία" ~ ΣΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ http://www.staparaskinia.gr/2013/06/blog-post_4342.html#ixzz2Uvjex2BL

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου