Προπαρασκευαστικά προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης
Πρεσβεία της Ελλάδος στο Βερολίνο - Νέα της Πρεσβείας
Άνεργοι νέοι μέχρι 35 ετών μπορούν να τύχουν οικονομικής ενίσχυσης από το πρόγραμμα MobiPro-EU του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εργασίας της Γερμανίας με στόχο την προετοιμασία για συμμετοχή σε πρόγραμμα επαγγελματικής εκπαίδευσης στη Γερμανία. Η προετοιμασία περιλαμβάνει μαθήματα γερμανικής γλώσσας, καθώς και πρακτική εξάσκηση σε επιχείρηση σχετική με το αντικείμενο εκπαίδευσης. Σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εργασίας, «στόχος είναι η διασφάλιση της κάλυψης της ζήτησης για ειδικευμένο προσωπικό από τις γερμανικές επιχειρήσεις, αλλά και η συμβολή ενάντια στην υψηλά ποσοστά ανεργίας των νέων στην Ευρώπη».
Η επιδότηση περιλαμβάνει το κόστος των μαθημάτων γερμανικής γλώσσας, των δαπανών μετακίνησης για συνεντεύξεις και των δαπανών διαβίωσης κατά τη διάρκεια της πρακτικής εξάσκησης και της επαγγελματικής εκπαίδευσης. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα παρακαλώ πατήστε τον ακόλουθο σύνδεσμο:
www.thejobofmylife.de
Πληροφορίες σχετικά με την αίτηση μπορείτε να βρείτε εδώ
Θέσεις για πρακτική εξάσκηση και μετέπειτα για επαγγελματική εκπαίδευση ως μάγειρας/μαγείρισσα και ως ειδικευμένος/η ξενοδοχοϋπάλληλος προσφέρουν σε νέους γερμανόφωνους Έλληνες στη Φραγκφούρτη το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (Industrie- und Handelskammer), η morfosis-Σύμβουλοι Εκπαίδευσης, η Ένωση Ξενοδοχείων και Εστιατορίων (Hotel- und Gaststättenverband) και ο Σύνδεσμος Ξενοδοχείων (Hotel Alliance).
Χρονοδιάγραμμα:
Υποβολή αιτήσεων ως τις 15 Μαΐου
Υπογραφή συμβολαίων για θέσεις πρακτικής εξάσκησης ως τις 30 Ιουνίου
Έναρξη των μαθημάτων γλώσσας στην Ελλάδα στις 15 Ιουλίου (8 εβδομάδες)
Έναρξη των μαθημάτων γλώσσας στη Φραγκφούρτη στις 23 Σεπτεμβρίου (4 εβδομάδες)
Πρακτική εξάσκηση και μαθήματα γλώσσας, 21 Οκτωβρίου – 23 Δεκεμβρίου
Έναρξη της δυικής εκπαίδευσης στις 1 Φεβρουαρίου 2014.
Απαραίτητα ενδιαφέροντα, ικανότητες και ιδιότητες για τα ξενοδοχειακά επαγγέλματα:
ενδιαφέρον για την παροχή υπηρεσιών και την εξυπηρέτηση πελατών
ευχέρεια στην συναναστροφή με άλλους ανθρώπους
δυνατότητα επικοινωνίας και ομαδικής εργασίας
ευελιξία και προσαρμοστικότητα
ψυχική και σωματική αντοχή
επιμέλεια και ακρίβεια
καλοί τρόποι συμπεριφοράς και καλή δυνατότητα έκφρασης
διαπολιτισμικές ικανότητες
καλή γνώση της γερμανικής (δεν θεωρείται απαραίτητη η ύπαρξη πτυχίου)
γνώσεις αγγλικής γλώσσας
προηγούμενη εμπειρία σε ξενοδοχεία ή εστιατόρια ευπρόσδεκτη
απολυτήριο γυμνασίου ή λυκείου
Θέσεις πρακτικής εξάσκησης προσφέρουν τα ακόλουθα ξενοδοχεία στη Φραγκφούρτη:
www.moevenpick-hotels.com/frankfurt-city
www.frankfurt-airport.intercityhotel.de
www.frankfurt.intercontinental.com
www.schlosshotel-kronberg.de
www.ibhotel-frankfurt.bestwestern.de
www.mainz.regency.hyatt.de
www.eurest.de
Μπορείτε να υποβάλετε τις αιτήσεις σας (με βιογραφικό και ενδεικτικά) αποστέλλοντας ηλεκτρονικό μήνυμα στην ακόλουθη διεύθυνση:
" target="_blank"> WillkommeninFrankfurt@frankfurt-main.ihk.de
Σε περίπτωση που κληθείτε σε συνέντευξη μέσω Skype, θα λάβετε σχετικό μήνυμα. Παρακαλείσθε να λάβετε υπόψη ότι πρέπει να μεριμνήσετε προσωπικά για την επιστροφή, στο πλαίσιο του προγράμματος MobiPro-EU, των δαπανών που καταβάλλετε κατά τη διαδικασία υποβολής υποψηφιότητας και κατά την εκπαίδευση.
Μάγειρας/Μαγείρισσα
Μάγειρες και Μαγείρισσες πραγματοποιούν όλες τις απαραίτητες διεργασίες για την παρασκευή εδεσμάτων. Σ’ αυτές συμπεριλαμβάνονται χειροτεχνικές δεξιότητες και η χρήση επαγγελματικών συσκευών καθώς επίσης ο σχεδιασμός και ο υπολογισμός των γευμάτων. Οι επαγγελματικές υποχρεώσεις συμπεριλαμβάνουν την επεξεργασία προτάσεων για τα γεύματα καθώς επίσης και τη ενημέρωση των πελατών.
Περιεχόμενα εκπαίδευσης
παρασκευή και προετοιμασία εδεσμάτων
εφαρμογές επαγγελματικής μαγειρικής τέχνης και χειρισμός επαγγελματικών συσκευών
φυσιολογία διατροφής, συνυπολογισμός οικονομικών και οικολογικών ζητημάτων
μέθοδοι και κανόνες υγιεινής
παρουσίαση προϊόντων
ενημέρωση πελατών
Επαγγελματικές προοπτικές
Μάγειρες και μαγείρισσες ξεκινάνε την επαγγελματική τους σταδιοδρομία ως Commis de Cuisine και μπορούν να εξελιχθούν σε αρχιμάγειρες ή προϊσταμένους επισιτιστικών τμημάτων (F&B-Manager). Μπορούν να εργαστούν στην κουζίνα ενός εστιατορίου, ξενοδοχείου ή αναρρωτικού ιδρύματος, καντίνας ή κρουαζιερόπλοιου. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους, οι μάγειρες αποκτούν γνώσεις σχετικά με τη διεύθυνση γαστρονομικών επιχειρήσεων.
Ειδικευμένος ξενοδοχοϋπάλληλος
Ειδικευμένοι υπάλληλοι εργάζονται σε όλα τα τμήματα ενός ξενοδοχείου. Εργάζονται στην υποδοχή, στην κράτηση, στην πώληση, στην εξυπηρέτηση πελατών, στην οροφοκομία ή στη διοργάνωση συνεδρίων και εκδηλώσεων. Σχεδιάζουν και οργανώνουν τις σημαντικές διαδικασίες σε ένα ξενοδοχείο.
Περιεχόμενα εκπαίδευσης
υποδοχή και φροντίδα των πελατών
προετοιμασία και έλεγχος των χώρων
σερβίρισμα γευμάτων και ποτών
πωλήσεις και σύνταξη προσφορών
χειρισμός ταμείου
σχεδιασμός, οργάνωση και διεξαγωγή εκδηλώσεων
έρευνα αγοράς, ανάπτυξη, εκτέλεση και έλεγχος πωλήσεων
διαχείριση προσωπικού, διεκπεραίωση επαγγελματικής αλληλογραφίας, διαχείριση και έλεγχος αγορών
Επαγγελματικές προοπτικές
Ειδικευμένοι ξενοδοχοϋπάλληλοι έχουν πάρα πολύ καλές προοπτικές σταδιοδρομίας σε όλα τα τμήματα της επιχείρησης: στην οροφοκομία, στην υποδοχή, στην κράτηση, στην πώληση, στο εστιατόριο, στην οργάνωση συνεδρίων και εκδηλώσεων ή στη διοίκηση. Έχουν την δυνατότητα να εξελιχτούν σε προϊστάμενους τμημάτων, σε διευθυντές ξενοδοχείων ή να γίνουν ελεύθεροι επαγγελματίες με δική τους επιχείρηση.
Περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ:
http://www.berufe.tv
http://www.frankfurt-main.ihk.de/berufsbildung/marktplatz/hellas
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου