3 Ιουνίου 2013

Το Φεστιβάλ Τέχνης «Πολιτιστική Παρεμβολή» παρουσιάζει για έκτη συνεχή χρονιά ο Σύλλογος Φοιτητών του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου


Η μουσική της Μεσογείου στο φεστιβάλ τέχνης
Το Φεστιβάλ Τέχνης «Πολιτιστική Παρεμβολή» παρουσιάζει για έκτη συνεχή χρονιά ο Σύλλογος Φοιτητών του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου, στο campus του ΤΕΙ στους Κωστακιούς Άρτας στις 30-31 Μαΐου και 1 Ιουνίου.







Η «Πολιτιστική Παρεμβολή» έχει σκοπό να παρουσιάσει τα μουσικά -και όχι μόνο- δημιουργήματα των φοιτητών του τμήματος αλλά και να δώσει βήμα έκφρασης σε νέους καλλιτέχνες διαφορετικών μουσικών ρευμάτων σε ανεξάρτητο πλαίσιο. Φέτος φιλοξενεί 23 σχήματα. Θα ακουστούν πρωτότυπες συνθέσεις, διασκευές αλλά και κλασικές εκτελέσεις παραδοσιακών και λαϊκών μουσικών του ελληνικού χώρου και της ευρύτερης ανατολικής Μεσογείου, (Βαλκάνια, Τουρκία, Κύπρος, Πόντος, Θράκη, Μακεδονία, Κρήτη) καθώς και ξένο ρεπερτόριο της ροκ σκηνής. Το φεστιβάλ θα τιμήσουν με τη συμμετοχή τους οι Nesibe Özgül Turgay, Firatcan Gulhan, Gaidatron, Αντώνης Απέργης & Band.
Στο πλαίσιο της «Πολιτιστικής Παρεμβολής» θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά σεμινάρια μουσικής, υποκριτικής, χορού, θεάτρου σκιών, κύκλος προβολών ταινιών μικρού μήκους και έκθεση φωτογραφίας. Ο χαρακτήρας του φεστιβάλ είναι αυστηρά μη εμπορικός, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, χωρίς χορηγούς και διατηρεί την είσοδο ελεύθερη για όλους.
Για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών στο campus πραγματοποιούνται δρομολόγια του αστικού ΚΤΕΛ Άρτας (πληροφορίες στο 6976586095). Για τη διαμονή, οι επισκέπτες μπορεί να επιλέξουν κάποιο ξενοδοχείο στην πόλη ή να κάνουν ελεύθερο κάμπινγκ στο campus (πληροφορίες στο 6973311349). Η παρακολούθηση των μουσικών εκδηλώσεων είναι ελεύθερη καθώς και όλων των σεμιναρίων κατόπιν δήλωσης συμμετοχής (tlpm.politistikos@gmail.com). Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.facebook.com/politistikos.tlpm, http://www.myspase.com/ politistikiparemvoli.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου