1 Ιουλίου 2016

Β.Πούτιν: ''Το ΝΑΤΟ εξοπλίζεται, η Μόσχα δεν ανησυχεί...''






Ο πρόεδρος της Ρωσίας κατηγόρησε την Πέμπτη το ΝΑΤΟ ότι επιδιώκει να σύρει τη Μόσχα σε μια «φρενήρη κούρσα εξοπλισμών».

«Ο αντι-ρωσικός προσανατολισμός του ΝΑΤΟ εντείνεται. Δεν θα αφεθούμε να παρασυρθούμε σε αυτήν τη μιλιταριστική φρενίτιδα τη στιγμή που εκείνοι φαίνεται ότι επιδιώκουν ακριβώς αυτό. Να μας παρασύρουν, δηλαδή, σε μια δαπανηρή κούρσα εξοπλισμών, χωρίς προοπτική (...) προκειμένου να μας εκτρέψουν την προσοχή από τους βασικούς στόχους μας που αφορούν στην οικονομική
ανάπτυξη. Δεν θα τα καταφέρουν! Όμως, δεν θα επιδείξουμε αδυναμία. Πάντα θα μπορούμε να προστατευτούμε» διαβεβαίωσε.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας έδωσε έμφαση και στον πολλαπλασιασμό των στρατιωτικών ασκήσεων της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας «κοντά στα σύνορα» στη Μαύρη Θάλασσα και τη Βαλτική.

Μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, τον Μάρτιο του 2014 και την εξέγερση των αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, το ΝΑΤΟ ανέπτυξε στρατιωτικά μέσα στην ανατολική Ευρώπη, προκειμένου να κατευνάσει τις ανησυχίες των χωρών της περιοχής που φοβούνται τη ρωσική επιθετικότητα.

Προφανώς το ΝΑΤΟ προσπαθεί να σύρει σε εξοπλιστικές δαπάνες τη Ρωσία, καθώς ως συνασπισμός κρατών αντέχουν πιο εύκολα τα έξοδα για εξοπλισμό. Ο Πούτιν έχει αποδείξει χρόνια τώρα ότι μπορεί να κρατάει ισορροπία αλλά και σπαθί άγριο και επιθετικό όταν προσβάλλεται το συμφέρον του λαού του, όπως γίνεται συνεχόμενα από το ΝΑΤΟ τον τελευταίο καιρό.

Τα στρατόπεδα χωρίστηκαν και πλέον είναι ξεκάθαρες οι θέσεις και οι κινήσεις! Αλλά ο Τσάρος πάντα έχει άσσους στο μανίκι του. Για αρχή η Τουρκία, του κάνει πλέον τεμενάδες.. Το μέλλον προβλέπεται πολύ εκρηκτικό.

el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου