4 Σεπτεμβρίου 2020

Λοιμωξιολόγος Καθηγητής Didier Raoult:υπάρχουν 20 ιοί που αφορούν λοιμώξεις του αναπνευστικού. Ο covid19 δεν είναι περισσότερο επικίνδυνος από αυτούς..



 

Κυκλοφόρησε το πολυαναμενόμενο βιβλίο του Καθηγητή ορόσημο στη μάχη τόσο κατά του covid19 όσο και του νοσηρού κλίματος που διαχέεται μ΄αφορμή την αντιμετώπισή του, του Καθηγητή Mικροβιολογίας μ΄εξειδίκευση στη Λοιμωξιολογία του Didier Raoult με τίτλο ”Επιδημίες, αληθινοί κίνδυνοι και λάθος συναγερμοί. Από τη γρίπη των πτηνών στον Covid19″ (εκδ.Michel Lafon 2020)
Σταχυολογώ ενδιαφέροντα αυτούσια αποσπάσματα:

”Υπάρχουν 20 ιοί συνυφασμένοι με τις λοιμώξεις του αναπνευστικού -Adenovirus,Bocavirus,Cytomegalovirus, enterovirus,..H1N1,H3N2,..Rhinovirus,.. Coronavirus OC43,NL63,HKU1,E229-που κυκλοφορούν μέσα στον κόσμο.Ίσως ο coronavirus της Κίνας να γίνει ο 21ος ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο σοβαρός, ίσως να εξαφανιστεί στιγμιαία (ο coronavirus του SARS εξαφανίστηκε ήδη εδώ και 17 χρόνια) ή οριστικά, ίσως θα παραμείνει περιορισμένος σ΄ένα ειδικό οικοσύστημα , όπως ο Coronavirus της Σ Αραβίας (Mers Corona).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου