24 Απριλίου 2014

SOS: «Γαλλία και Σ.Αραβία ετοιμάζουν επίθεση στη Συρία»


SOS: «Γαλλία και Σ.Αραβία ετοιμάζουν επίθεση στη Συρία»

ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Ασαντ (κέντρο) συνομιλεί με τους χωρικούς κοντά στην πρωτεύουσα Δαμασκό στις 20 Απριλίου 2014.

Οι μυστικές υπηρεσίες της Σαουδικής Αραβίας και οι Γαλλικές αρχές πληροφοριών φέρεται να εργάζονται πάνω σε ένα σχέδιο για να διαταράξουν τις επικείμενες προεδρικές εκλογές στη Συρία, οι οποίες μπορεί να αναγορεύσουν τον Πρόεδρο Bashar al-Assad σε μια νέα θητεία.

Πληροφορημένες πηγές, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσαν ότι το σχέδιο που έχει επινοηθεί από παράγοντες της Σαουδικής και

Γαλλικής υπηρεσίας πληροφοριών θα εξελιχθεί σε συνοριακή περιοχή μεταξύ της Συρίας και της Ιορδανίας, ανέφερε το «Αl-Manar” τηλεοπτικό δίκτυο του Λιβάνου…

Οι πηγές δήλωσαν επίσης ότι οι μαζικές ενέργειες που διεξάγονται από τα Συριακά στρατεύματα στρατού για να ελευθερώσουν την κεντρική πόλη Χομς από τους ξένους μαχητές που πολεμούν ενάντια στην κυβέρνηση της Δαμασκού, έχουν προκαλέσει ανησυχία στο Ριάντ και το Παρίσι.

Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας, εν τω μεταξύ, έχουν παραγγείλει στους διοικητές των ξένων ενόπλων ομάδων που δρουν εντός Χομς και βρίσκονται 162 χιλιόμετρα (101 μίλια) βόρεια της πρωτεύουσας Δαμασκού, να μην χάνουν έδαφος στις μάχες εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων της Συρίας, και τους απείλησε με θάνατο αν ηττηθούν.

Ξένοι μαχητές έχουν επίσης κατευθυνθεί για τη διεξαγωγή νέων επιθέσεων σε διάφορες περιοχές της Συρίας, σε περίπτωση που ο Συριακός στρατός ανακτήσει τον πλήρη έλεγχο της Homs.
Εξωτερική υπηρεσία πληροφοριών της Γαλλίας και η Γενική Διεύθυνση Εξωτερικής Ασφάλειας, σχεδιάζει επίσης να παράσχει μαχητές με αντιαεροπορικούς πυραύλους, παρά τις προειδοποιήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μην οπλιστούν οι takfiri μαχητές στη Συρία.

Η Συρία ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθούν προεδρικές εκλογές στις 3 Ιουνίου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Mohammad al-Lahham ανακοίνωσε την ημερομηνία στο κοινοβούλιο, λέγοντας ότι οι Σύριοι που ζουν εκτός της χώρας θα ψηφίσουν στις 28 Μαΐου και οι υποψήφιοι θα μπορούν να εγγραφούν από την Τρίτη μέχρι την 1η Μαΐου.

Τα Ηνωμένα Έθνη καταδίκασαν την ανακοίνωση, προειδοποιώντας ότι θα τορπιλίσει μια πολιτική επίλυση της σύγκρουσης. Ξένοι που υποστηρίζουν την αντιπολίτευση της Συρίας απέρριψαν επίσης την εκλογή και την αποκάλεσαν τίποτα περισσότερο από μια «φάρσα».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι δυτικές δυνάμεις και οι περιφερειακοί τους σύμμαχοι – κυρίως το Κατάρ, η Σαουδική Αραβία και η Τουρκία – υποστηρίζουν τους αγωνιστές που δραστηριοποιούνται στο εσωτερικό της Συρίας.
ΠΗΓΗ: PRESSTV

anargyros61.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου