7 Ιουνίου 2014

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η Ντόρα ετοιμάζει βαλίτσες για Βρυξέλλες, αλλά δεν υπολόγισε…


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η Ντόρα ετοιμάζει βαλίτσες για Βρυξέλλες, αλλά δεν υπολόγισε…


«Λευκός καπνός» λέγεται –από το περιβάλλον της Μπακογιάννη- ότι βγήκε μετά τη συνάντηση που είχε εχθές με τον Σαμαρά στο πατρικό του σπίτι στην Μουρούζη.
Ποιος ήταν ο διακαής πόθος της Σιδηράς Κυρίας, ο οποίος διαρρέεται από το περιβάλλον της ότι ικανοποιήθηκε; Η θέση της Επιτρόπου, φυσικά!
Άλλωστε είναι γνωστό ότι η Ντόρα ήδη εδώ και καιρό είχε πυκνώσει τα ταξίδια στα εξωτερικό προκειμένου να ενισχύσει την εικόνα της, αλλά και να αναθερμάνει τις σχέσεις που είχε αναπτύξει όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών.
Το στρατόπεδο της Ντόρας υποστηρίζει λοιπόν ότι ο Σαμαράς άναψε εχθές το «πράσινο φως» και της υποσχέθηκε ότι θα είναι η επόμενη Επίτροπος.
Το σενάριο δεν είναι και τόσο αβάσιμο αν λάβει κανείς υπόψη την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό της ΝΔ. Με τους γαλάζιους στα κάγκελα λόγω της υποχωρητικότητας που επιδεικνύει ο Σαμαράς στις απαιτήσεις Βενιζέλου, η αποκατάσταση των σχέσεων με τη Ντόρα θα μπορούσε να εξασφαλίσει στον Πρωθυπουργό συναίνεση και ενότητα –τουλάχιστον προσωρινή- στη Συγγρού.
Όπως μάλιστα προστίθεται από τις ίδιες πηγές, ο Σαμαράς είχε υποσχεθεί στη Ντόρα τη θέση της Επιτρόπου όταν εκείνη επέστρεψε στους κόλπους της ΝΔ και ετέθη επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.
Και μπορεί η Ντόρα να άκουσε το πολυπόθητο «ναι», ωστόσο δεν υπολόγισε κάτι πάρα πολύ σημαντικό: Η θέση αδειάζει το Σεπτέμβριο, οπότε και λήγει η θητεία της Δαμανάκη. Μπορεί κανείς να είναι σίγουρος ότι μέχρι τότε στο Μαξίμου θα βρίσκεται ακόμα ο Σαμαράς;;;
Είναι σε θέση εκείνος που δεν ξέρει τι του ξημερώνει αύριο να τη διαβεβαιώσει ότι μέχρι το Σεπτέμβριο θα είναι στο τιμόνι της χώρας και θα της εξασφαλίσει την 5ετη θητεία στις Βρυξέλλες;
Μήπως βιάζεται πολύ η Ντόρα; Μήπως να αφήσει τις βαλίτσες στο πατάρι; Κοντός ψαλμός… αλληλούια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου