4 Ιουλίου 2014

«Μικρή ΔΕΗ»:Έτοιμα τα φύλλα πορείας των απεργών


«Μικρή ΔΕΗ»:Έτοιμα τα φύλλα πορείας των απεργών


Στη μητέρα των πολιτικών μαχών…μέχρι την επόμενη εξελίσσεται η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την αποκρατικοποίηση της «μικρής ΔΕΗ» και την επιδίωξη του Αλέξη Τσίπρα να συλλέξει 120 υπογραφές βουλευτών, προκειμένου να τεθεί το ζήτημα της διενέργειας δημοψηφίσματος στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες να κλιμακώσει βήμα προς βήμα την αντιπαράθεση της με τους απεργούς εργαζομένους της ΔΕΗ, διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση, πως δεν θα επιτρέψει να προκληθούν προβλήματα με τη διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Στο Μέγαρο Μαξίμου αναμένουν την εκδίκαση της αγωγής της διοίκησης της επιχείρησης, νωρίς το απόγευμα και εφ όσον δικαιωθεί αυτή, τότε θα αφήσουν το περιθώριο ολίγων ωρών στους απεργούς να συμμορφωθούν με τη δικαστική απόφαση. Σε διαφορετική περίπτωση, θα πραγματοποιήσει την «απειλή» της για πολιτική επιστράτευση των απεργών, καθώς τα φύλλα πορείας είναι ήδη έτοιμα να επιδοθούν στους εργαζομένους της επιχείρησης.

Υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί παράγοντες κατηγορούν μάλιστα την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι ουδόλως την ενδιαφέρει κατ ουσίαν η τύχη της ΔΕΗ και πως δεν έχουν επιχειρήματα για να αντικρούσουν τις δικλείδες ασφαλείας, που εισήχθησαν και στο σχετικό νομοσχέδιο, σχετικά με τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, το εύλογο τίμημα, και τις «ανησυχίες» των τοπικών κοινωνιών, αλλά, χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο μέτωπο, προκειμένου να εγκλωβίσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε ένα επίπλαστο consensus, με ορίζοντα την αποτροπή της εκλογής του νέου ΠτΔ από την παρούσα Βουλή και την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
Τα φύλλα πορείας είναι ήδη έτοιμα να επιδοθούν στους εργαζομένους της επιχείρησης

Χαρακτηρίζουν, μάλιστα, την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη διενέργεια δημοψηφίσματος κενή περιεχομένου, μεμφόμενοι τον κύριο Τσίπρα ότι μοναδικός του στόχος του είναι η πρόκληση γενικευμένης αποσταθεροποίησης και ο διεθνής διασυρμός της χώρας εν μέσω της τουριστικής σεζόν.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης, αφού κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι «παριστάνει τάχα τον επαναστάτη του διακόπτη της ΔΕΗ» επισημαίνει πως πραγματικός του στόχος δεν είναι η πραγματοποίηση δημοψηφίσματος αλλά να μπλοκάρει την εκλογή του ΠτΔ από την παρούσα Βουλή. Επισημαίνει, δε ότι πως οι πολίτες γνωρίζουν καλά τα οφέλη, που θα προκύψουν από τη συγκεκριμένη μεταρρύθμιση, ενώ ταυτίζει τον κύριο Τσίπρα με «τους απολιθωμένους και καταδικασμένους στη συνείδηση ( της κοινής γνώμης ) συνδικαλιστές των προνομίων».

Το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του ανοίγει διπλό μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τη ΔΗΜΑΡ. Σε ανακοίνωση της η Χαριλάου Τρικούπη κατηγορεί την Πλατεία Κουμουνδούρου ότι υιοθετεί «μία άνευ προηγουμένου πολιτικάντικη, τυχοδιωκτική και λαικίστικη πολιτική, για να συγκεντρώσει τις 120 ψήφους, που θέλει για το δημοψήφισμα ομηρίας των κομμάτων της αντιπολίτευσης». Ειδικότερα, κατηγορεί τους ιθύνοντες του ΣΥΡΙΖΑ ότι χάριν των πολιτικών εντυπώσεων και προκειμένου να πείσουν την κοινή γνώμη ότι μπορεί να συγκροτηθεί κοινό μέτωπο των κομμάτων της αντιπολίτευσης, «είναι αναγκασμένοι βάσει των επίσημων ανακοινώσεων τους να υιοθετήσουν την καθολική αντιευρωπαική στάση του ΚΚΕ κατά της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας».
«Ήρθε η ώρα επομένως ο ΣΥΡΙΖΑ να πάρει την μεγάλη απόφαση: Τελικά είναι ένα κομμουνιστογενές κόμμα παλαιάς κοπής ή ένα ευρωπαϊκό κόμμα , όπως υποστηρίζει ο κ. Τσίπρας όταν συναντά τον Πρόεδρο της ΕΚΤ;

Στο ίδιο κείμενο, πράσινα στελέχη υπογραμμίζουν: «Ήρθε η ώρα επομένως ο ΣΥΡΙΖΑ να πάρει την μεγάλη απόφαση: Τελικά είναι ένα κομμουνιστογενές κόμμα παλαιάς κοπής ή ένα ευρωπαϊκό κόμμα , όπως υποστηρίζει ο κ. Τσίπρας όταν συναντά τον Πρόεδρο της ΕΚΤ;… το ίδιο δίλημμα ισχύει και για τη ΔΗΜΑΡ. Θα επιλέξει την αντιευρωπαϊκή γραμμή του ΚΚΕ απαρνούμενη την ευρωπαϊκή της πορεία γινόμενη συνιστώσα όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του ΚΚΕ, καταπατώντας διακηρυγμένες αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας, μόνο και μόνο για τη δημιουργία φτηνών εντυπώσεων που πηγαίνουν τη χώρα μας ολοταχώς στο παρελθόν;».





newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου