16 Νοεμβρίου 2014

Μπορεί να προτείνει ο Τσίπρας τον Αβραμόπουλο για πρόεδρο Δημοκρατίας;


Μπορεί να προτείνει ο Τσίπρας τον Αβραμόπουλο για πρόεδρο Δημοκρατίας;


Το ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον Έλληνα επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο είναι κάτι γνωστό και μάλιστα αυτό αντιμετωπίζεται με καχυποψία και στα δύο κόμματα.

Βέβαια, από το σημείο αυτό έως του να τον προτείνει ο κ. Αλέξης Τσίπρας για πρόεδρο της Δημοκρατίας, μετά από εκλογές πάντως, υπάρχει μεγάλη απόσταση. Αν πάντως πιστέψουμε τις πληροφορίες που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής στο ΒΗΜΑτοδότη τότε πράγματι ο κ. Τσίπρας σκέπτεται να προτείνει τον κ. Αβραμόπουλο «ώστε να ηρεμήσει η συντηρητική παράταξη καθώς και καχύποπτοι νοικοκυραίοι. Άλλωστε δεν πέρασε απαρατήρητο και κάτι άλλο. Στο πρώτο μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου κάνει λόγο για «αμερικανοκίνητη χούντα». Αμέσως μετά εξέδωσε και δεύτερο μήνυμα, το οποίο χαρακτήρισε «ορθή επανάληψη» και η φράση «αμερικανοκίνητη χούντα» αφαιρέθηκε.»

Παράλληλα, στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρονται οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ τους οποίους ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ακούει περισσότερο από τους άλλους: Είναι ο Γιάννης Δρασαγάκης και όχι ο Γιώργος Σταθάκης (όπως ορισμένοι θα περίμεναν). Ακολουθούν οι Νίκος Παππάς, διευθυντής του γραφείου του κ. Τσίπρα, και ο μέχρι πρότινος διπλωματικός του σύμβουλος Γιώργος Αϋφαντής. Παρότι αντικατέστησε τον κ. Αϋφαντή και παρότι τον θεωρεί οξύ και επιθετικό, τον εμπιστεύεται γιατί, όπως λένε, διακρίνεται για την οξυδέρκειά του. Επίσης η Νάντια Βαλαβάνη απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του, η οποία είναι και αρμόδια για θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Το καλύτερο όμως σας το άφησα τελευταίο. Με πληροφορούν ότι ένα καινούργιο πρόσωπο εισήλθε στον στενό κύκλο συνομιλητών του κ. Τσίπρα. Είναι ο δημοσιογράφος, υποψήφιος ευρωβουλευτής Νίκος Ξυδάκης. Κατάγεται από τη Μύκονο και είναι υπέρμαχος του ευρωπαϊκού προσανατολισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου