30 Μαρτίου 2015

ΔΝΤ: Χάσατε χωρίς λόγο χρόνο για τα βαφτίσια της Τρόικας…


ΔΝΤ: Χάσατε χωρίς λόγο χρόνο για τα βαφτίσια της Τρόικας…


ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.- Την τραγική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και την πιθανή αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεων της, παρά το γεγονός ότι διαβεβαίωσε πως οι δανειακές υποχρεώσεις προς το ΔΝΤ θα εκπληρωθούν, συζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τη γενική διευθύντρια του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, την Τετάρτη.

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Αν και το πρόβλημα της ρευστότητας που αντιμετωπίζει η χώρα, ήταν το βασικό θέμα της συζήτησης, δεν ετέθη σε κανένα σημείο ζήτημα, μη πληρωμής των δόσεων του Ταμείου, δήλωσε ενημερωμένη πηγή. Το ΔΝΤ δεν θέλησε να σχολιάσει τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν ευρύτατα, όταν ρωτήθηκε από το «Εθνος», ενώ ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Μπιλ Μέρι μίλησε για εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ του πρωθυπουργού και της κ. Λαγκάρντ. «Επικεντρώθηκαν στα επόμενα βήματα για την προώθηση των συζητήσεων πολιτικής που σχετίζονται με τη συνεχή υποστήριξη του ΔΝΤ στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που δεν επιβεβαιώνει το Ταμείο, η κ. Λαγκάρντ εξήγησε τις θέσεις της στη βάση της επιστολής που απέστειλε στον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάϊσεμπλουμ, που σημαίνει ότι το ΔΝΤ αδυνατεί να κάνει εκπτώσεις αναφορικά με τους κανόνες του, που αφορούν το Πρόγραμμα και τις επιθεωρήσεις.

Σύμφωνα με την πηγή, η μοναδική περίπτωση για να αλλάξει οτιδήποτε αφορά το Πρόγραμμα είναι να υπάρξει ευρύτατη συναίνεση των μελών του Δ.Σ. και εφόσον οι συνθήκες είναι πραγματικά τραγικές. Όμως, συνέχισε, δεν συνέβη καμία αλλαγή για χώρες όπως η Σομαλία και το Σουδάν, όπου η ανθρωπιστική καταστροφή είναι γεγονός που διακρίνεται διά γυμνού οφθαλμού.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:http://mignatiou.com/2015/03/otan-o-alexis-milise-stin-k-lagkarnt-gia-tin-tragiki-katastasi-tis-ikonomias/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου