26 Μαρτίου 2015

Άστον Κάρτερ: Ο "Δρ Τρόμος" νέος Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ!


Άστον Κάρτερ: Ο "Δρ Τρόμος" νέος Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ!



Εγκρίθηκε σήμερα απο την Γερουσία, ο Άστον Κάρτερ, ως νέος Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ. Ο κ. Άστον Κάρτερ, πρώην αναπληρωτής υπουργός Aμυνας, είναι η επιλογή του προέδρου Ομπάμα να αντικαταστήσει τον Τσάκ Χέιγκελ (Chuck Hagel), και εγκρίθηκε με 93 ψήφους υπέρ και 5 κατά. Ο νέος Υπουργός Άμυνας αναλαμβάνει τα καθήκοντα του την στιγμή που ο Πρόεδρος Ομπαμα αναθεωρεί μια σειρά σημαντικών αμυντικών θεμάτων αναμεσα τους και το ζήτημα της έγκρισης επίσημης στρατιωτικής δράσης εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Ο διορισμός του κ. Κάρτερ εγκρίθηκε ομόφωνα την Τρίτη απο την Στρατιωτική Επιτροπή των ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια της ακρόασής του, ο κ. Κάρτερ απέκρουσε επιτυχώς Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές σχετικά με την προσέγγιση της κυβέρνησης Ομπάμα προς το Ισλαμικό Κράτος αλλα και για τον χειρισμό των κρατουμένων στις εγκαταστάσεις των Ηνωμένων Πολιτειών στον Κόλπο του Γκουαντάναμο, στην Κούβα.

Ο Κάρτερ ειναι φυσικός και πρώην αξιωματούχος του Πενταγώνου ο οποίος επέβλεψε την αγορά οπλικών συστημάτων, ο κ Κάρτερ ξεκίνησε την καριέρα του στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας ως αναπληρωτής γραμματέας, υπεύθυνος για την ασφάλεια κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Κλίντον, θα διαδεχθεί τον κ Τσάκ Χέιγκελ, ο οποίος ανακοίνωσε την παραίτησή του τον Νοέμβριο υπο πιέσεις απο την κυβέρνηση Ομπάμα.
Διαβάστε: Παραιτείται ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ


Ενδιάφερον εχει το παρελθόν του Κάρτερ ως πυρηνικός φυσικός αλλα και ο τρόπος σκέψεως του νέου Υπουργού Άμυνας στον τομέα των... φυσικών αλλα και πυρηνικών καταστροφών! Ο Άστον Κάρτερ, ειναι πυρηνικός φυσικός και σύμφωνα με Αμερικανικά ΜΜΕ ειναι γνωστός ως Dr Doom, ο Δρ του Τρόμου των Δημοκρατικών!

Το ψευδώνυμο αυτο προκύπτει καθώς ο Κάρτερ εδω και τουλάχιστον 20 χρόνια προειδοποιεί για τους κινδύνους που θα μπορούσε να φέρει μια πυρηνική βόμβα στις ΗΠΑ, όπως έπραττε και ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Ντίκ Τσένι.
Σύμφωνα με το Politico ως επικεφαλής του Υπουργείου Άμυνας, ο Κάρτερ φέρνει μαζί του και "μια άνευ προηγουμένου εμπειρία στις επικές καταστροφές.”
Ο Τσένι, ειδικά την περίοδο της εισβολής του Ιράκ προειδοποιούσε συχνά το κοινό ότι όπλα μαζικής καταστροφής θα μπορούσε να σκοτώσουν χιλιάδες Αμερικανούς.

Οι φόβοι το Τσένι ενισχύθηκαν μετα απο την δημοσίευση ενός ανατριχιαστικού εγγράφου που έγραψε με τον Κάρτερ, ο οποίος εχει διδακτορικό στην πυρηνική φυσική, με τίτλο "The Day After: Action Following a Nuclear Blast in an American City."( Η Επόμενη Μέρα: Σχέδιο δράσης μετα απο πυρηνική έκρηξη σε πολη των ΗΠΑ).
Σε ένα εφιαλτικό σενάριο κατευθείαν από ταινία του Χόλιγουντ, ο Κάρτερ στο έγγραφο προειδοποιεί για την μαζική εκκένωση πόλεων, περιγράφει αυτοκινητόδρομους που ειναι προσβάσιμοι μόνο για περιστατικά έκτακτης ανάγκης, αναφέρεται σε διαπραγμάτευση με τρομοκράτες για να αποφευχθεί η καταστροφή άλλων πόλεων, καθώς και στη δημιουργία μιας κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης, ειδικά αν πληγεί η Ουάσιγκτον.

Το 2006, ο Κάρτερ κάλεσε δημόσια τον τότε Πρόεδρο George W. Bush να εξετάσει την περίπτωση χτυπήματος των ΗΠΑ σε πεδίο εκτοξευσης πυραυλων της Βόρειας Κορέας, πριν η χώρα δοκιμάσει ένα διηπειρωτικού πύραυλο που θα μπορούσε τελικά να χτυπήσει την Αμερική.
“Ειναι αναμφίβολα επικίνδυνο,” δήλωσε ο Carter, τότε αξιωματούχος στο Πεντάγωνο, σε μια έκθεση που υπέγραφε και ο πρώην υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ William J. Perry. "Αλλά ο κίνδυνος της συνεχιζόμενης αδράνειας απέναντι στη συνεχώμενη απειλή της Βόρειας Κορέας ειναι μεγαλύτερος.”

Πριν απο τις επιθέσεις στις ΗΠΑ στις 11/09/2001, ο Κάρτερ προειδοποιησε για την απειλή της “καταστροφικής τρομοκρατίας”, ενώ πιο πρόσφατα επικεντρώθηκε στις συνέπειες που αόρατες ακτίνες γάμμα θα μπορούσε να έχουν σε κρίσιμα ηλεκτρονικά συστηματα, σύμφωνα με το Politico.

Ο Graham Allison (Γκραχαμ Αλισον), ο διευθυντής του Κέντρου Επιστήμης και Διεθνών Υποθέσεων στο Πανεπιστήμιο του Harvard, Kennedy School of Government, δήλωσε: “Αυτά είναι θέματα για τα οποία ο Καρτερ, έχει παλέψει καθ’ολη την διάρκεια της καριέρας του”.

"Με όλα όσα γίνονται στον κόσμο, παραβλέπουμε ότι υπάρχουν [απειλές] πολύ χειρότερες από ό, τι τα γεγονότα στην Ουκρανία, ή το Ισλαμικό Κράτος ή οτιδήποτε άλλο." Περιγράφοντας τον Κάρτερ ως “πραγματιστή” παρά ως “κινδυνολόγο”,ο Allison είπε ότι ο Κάρτερ εχει πλήρη επίγνωση των κινδύνων που υπάρχουν για τις ΗΠΑ "που μπορεί να φαίνεται ως επιστημονική φαντασία στον κόσμο που απλα ασχολείται με τις ειδήσεις της ημέρας.
Ο Αλισον, παλιός φίλος του Κάρτερ, πρόσθεσε: “Το 'ρεύμα' δεν είναι απαραίτητα και αυτο που εχει την περισσότερη σημασία.”

Ωστόσο αξίζει να σημειώσουμε οτι παρα τα λεγώμενα του καλου φίλου του νέου Υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, ο Άστον Κάρτερ, ο οποίος κατέθεσε ενώπιον της Στρατιωτικής Επιτροπής της Γερουσίας την περασμένη εβδομάδα, αναφέρθηκε στους “πολύ πραγματικούς κινδύνους που αντιμετωπίζουμε”, αναφερώμενος στο Ιράν, την Ουκρανία, και το Ισλαμικό Κράτος.

Πηγή - Reuters/New York Times/Politico/News Max
Απόδοση/Επιμέλεια - OnAlert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου