26 Απριλίου 2013

Του τα «χώνει» ολόκληρη η Ευρώπη και ο Σόιμπλε άρχισε να δίνει εύσημα ..στην Ελλάδα!


Του τα «χώνει» ολόκληρη η Ευρώπη και ο Σόιμπλε άρχισε να δίνει εύσημα ..στην Ελλάδα!

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Απριλίου 26, 2013

97f91-tromaktiko3987Χθες τσακώθηκε με τον Μπαρόζο για τη λιτότητα, τις προηγούμενες εβδομάδες (δις) με τον Υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ. Ο Σόιμπλε είδε ότι δέχεται πυρά πλέον, από κάθε πλευρά για τη σκληρή λιτότητα που επιβάλει το Βερολίνο.

Ως απάντηση σε όλους αυτούς βγήκε να δώσει εύσημα ..στην Ελλάδα. Ναι, αυτή που η Bundesbank με έγγραφό της που δημοσίευσε η γερμανική Handelsblatt ζητά να βγει η Ελλάδα από το ευρώ.   

«Η πολιτική διάσωσης του ευρώ αποδίδει», επισημαίνει ο Σόιμπλε και αναφέρει ενδεικτικά το παράδειγμα της Ελλάδας, η οποία, όπως λέει, «είχε πέρυσι μικρότερο έλλειμμα από αυτό που αναμενόταν, αύξησε τις εξαγωγές της σε τρίτες χώρες, ενώ η ανεργία μειώνεται».
Σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Impulse», ο κ. Σόιμπλε υπεραμύνεται της εφαρμοζόμενης πολιτικής στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου και, ειδικά για την περίπτωση της Ελλάδας, αναφέρει: «Πάντα λέγαμε ότι αν οι χώρες αντιμετωπίσουν αξιόπιστα τα προβλήματά τους -στην περίπτωση της Ελλάδας την οικονομική «τσαπατσουλιά» και την έλλειψη ανταγωνιστικότητας- τότε θα τους δοθεί ο απαραίτητος χρόνος. Αυτή είναι η φιλοσοφία των προγραμμάτων διάσωσης. Και λειτουργεί».
Δηλώνει μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «πίσω από την Ευρώπη βρίσκεται η ιδέα τού να αποδεχόμαστε ότι οι άλλοι είναι διαφορετικοί και αποφασίζουν οι ίδιοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου