25 Απριλίου 2013

Ετήσια συνέντευξη του Ρώσου προέδρου «Μην ψάχνετε πολιτικά οφέλη από την τρομοκρατία», το μήνυμα του Πούτιν


Ετήσια συνέντευξη του Ρώσου προέδρου

«Μην ψάχνετε πολιτικά οφέλη από την τρομοκρατία», το μήνυμα του Πούτιν

Web only
25/04/2013  13:17
 



«Οι τρομοκράτες είναι κοινή απειλή», ξεκαθάρισε ο Ρώσος πρόεδρος,  Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την ετήσια συνέντευξή του, με αφορμή τον αιματηρό Μαραθώνιο της Βοστώνης. Παράλληλα σημείωσε πως δεν πρέπει οι τρομοκράτες να υποστηρίζονται για πολιτικά οφέλη.

Αφήνοντας αιχμές κατά των ΗΠΑ, ο Πούτιν υποστήριξε πως και η Ρωσία είναι θύμα της τρομοκρατίας.

«Μου προκαλεί εντύπωση όταν οι δυτικοί μας εταίροι και τα δυτικά ΜΜΕ ονομάζουν τρομοκράτες αυτούς που χτυπούν την χώρα τους, ενώ όταν κάνουν αιματηρά επεισόδια στην Ρωσία, τους λένε αντάρτες και σχεδόν ποτέ τρομοκράτες», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.

Στη συνέχεια της συνέντευξης είπε πως «οι τρομοκράτες λάμβαναν πληροφορίες, οικονομική και πολιτική στήριξη, άλλοτε άμεσα και άλλοτε έμμεσα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δράσουμε και να ξεκαθαρίσουμε πως η τρομοκρατία αποτελεί κοινή απειλή».

Και λέγαμε ότι πρέπει να κάνουμε τη δουλειά και να μην είναι ικανοποιημένοι με τις δηλώσεις διακηρύσσοντας την τρομοκρατία αποτελεί κοινή απειλή. Αυτές οι δύο έχουν αποδείξει τη θέση μας πάρα πολύ καλά ", πρόσθεσε.

Τέλος υποστήριξε πως η «επίπονη» κοινή ιστορία της Ρωσίας με την Τσετσενία, δεν πρέπει να εκμεταλλεύεται για πολιτικούς λόγους και φυσικά δεν κάνει όλος τους Τσετσένους τρομοκράτες.

Ο Ρώσος πρόεδρος μίλησε ζωντανά σε απευθείας σύνδεση με τους Ρώσους πολίτες στις 11.00 το πρωί περίπου ώρα Ελλάδος.

Για τον Πούτιν αυτή θα είναι η ενδέκατη «παλλαϊκή συνέντευξη», οι επτά από τις οποίες έχουν γίνει από τη θέση του προέδρου. Η λειτουργία του τηλεφωνικού κέντρου ξεκίνησε τέσσερις ημέρες πριν από την εκπομπή και δέχεται κλήσεις, μηνύματα sms και μηνύματα μέσω διαδικτύου. 

Ο αριθμός τους υπολογίζεται στο 1,5 εκατομμύριο, ενώ κατά τη διάρκεια του προγράμματος ο Πούτιν απάντησε σε ερωτήσεις των πολιτών, καθώς και σε «live» ερωτήσεις.

Τον ετήσιο άμεσο τηλεδιάλογο με τους πολίτες της χώρας ο Βλαντίμιρ Πούτιν τον καθιέρωσε το 2001, όντας πρόεδρος της Ρωσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου