26 Απριλίου 2013

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΝΕΑΣ ΝΑΤΟΪΚΗΣ ΔΟΜΗΣ Κλείνει το στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη


ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΝΕΑΣ ΝΑΤΟΪΚΗΣ ΔΟΜΗΣ

Στην διακοπή λειτουργίας του αεροπορικού Στρατηγείου στη Σμύρνη θα προχωρήσει το ΝΑΤΟ την 1 Η. Ιουνίου.
Η μείωση γίνεται στο πλαίσιο μείωσης σε πιο ευέλικτο σχήμα με ταυτόχρονη μείωση των επιχειρησιακών δομών. Σε σχετική ανακοίνωση του διοικητή του αεροπορικού Στρατηγείου της Σμύρνης Αντιπτεράρχου Ralph Jodice, αναφέρεται ότι « Κάθε οργανισμός χρειάζεται να εκτελεί προσαρμογή ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες. Και αυτό κάνει το ΝΑΤΟ ».
 Η προσαρμογή ενώ αφορά αλλαγή δομής, θα έχει και οικονομικά οφέλη επιτρέποντας στο ΝΑΤΟ να γίνει πιο αποτελεσματικό και να αντιδρά ταχύτερα σε έκτακτες συνθήκες και κρίσεις.
«Στο ΝΑΤΟ υπάρχουν κράτη μέλη με συγκεκριμένο προσανατολισμό τα οποία πέτυχαν στα καθήκοντα τους. Πρέπει όμως να επαναξιολογηθεί η δομή έτσι ώστε να συμπεριλάβει και τα νέα κράτη μέλη »αναφέρεται μεταξύ άλλων.
 Σημαντική είναι η διατήρηση διεθνών σχέσεων με Ευρώπη και Β. Αμερική ενώ οι κοινές εκπαιδεύσεις και η αμοιβαία υποστήριξη είναι κρίσιμες και θα διαδεχθούν την εμπλοκή σε επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν τα τελευταία 10 χρόνια.
Το πνεύμα ενότητας και αμοιβαίων υποχρεώσεων είναι βασικό στοιχείο της αποτελεσματικότητας της αποτροπής που πετυχαίνει το ΝΑΤΟ και αυτό αφορά και τις 28 χώρες μέλη ξεπερνώντας την ισχύ που θα είχε οποιαδήποτε από τις χώρες αυτές σε μεμονωμένο επίπεδο καταλήγει η ανακοίνωση.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου