9 Σεπτεμβρίου 2014

Στην Εισαγγελία καταγγελίες για παρατυπίες στην πρόσληψη 132 δημοσιογράφων της ΝΕΡΙΤ


Στην Εισαγγελία καταγγελίες για παρατυπίες στην πρόσληψη 132 δημοσιογράφων της ΝΕΡΙΤ



Οι σοβαρές καταγγελίες για σωρεία παρατυπιών στο διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ για την πρόσληψη 132 δημοσιογράφων βρίσκονται στα χέρια της προϊσταμένης της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας κυρίας Παναγιώτας Πάκου. Πρόκειται για…

φάκελο, που σύμφωνα με πληρoφορίες, περιλαμβάνει στοιχεία που καταδεικνύουν παραβιάσεις όρων της προκήρυξης, φωτογραφικές πριμοδοτήσεις υποψηφίων και αποκλεισμοί «κατα το δοκούν» άλλων δημοσιογράφων δημιουργώντας εύλογα ερωτήματα για το αδιάβλητο του διαγωνισμού.

Οι συγκεκριμένες καταγγελίες είναι πολύ πιθανόν να συσχετιστούν λόγω συνάφειας με την έρευνα που είναι ήδη σε εξέλιξη και βρίσκεται στα χέρια του 4ου πταισματοδίκη, ο οποίος συλλέγει στοιχεία και μαρτυρικές καταθέσεις με εντολή εισαγγελέα Πρωτοδικών. Σκοπός της εν λόγω έρευνας είναι είναι να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί κακουργήματα ή πλημμελήματα σχετικά με πλαστά πιστοποιητικά που κατατέθηκαν από διαγωνιζόμενους με την έναρξη του επιμάχου διαγωνισμού.

Τώρα, στο φάκελο που έχει στα χέρια της η εισαγγελέας Πρωτοδικών της Αθήνας, συμπεριλαμβάνονται δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία όργιο παρατυπιών υπήρξε με την επιλογή υποψηφίων με τη χρήση του 20% για την πρόσληψη 59 δημοσιογράφων για τη σύνταξη και παραγωγή ειδήσεων και εκπομπών. Σύμφωνα με τις καταγγελίες οι υπεύθυνοι του διαγωνισμού και τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης φέρονται να έβαλαν υποψηφίους από το παράθυρο, κάτι που αν αποδειχθεί μπορεί να οδηγήσει και σε ακυρότητα του διαγωνισμού.

Ακόμη, οι πληρηφορίες αναφέρουν πως στο φάκελο που έχει στα χέρια της η εισαγγελέας υπάρχουν και δημοσιεύματα που αφορούν στην καταγγελλόμενη ανάμειξη του πρόεδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΝΕΡΙΤ, Αντ. Μακρυδημήτρη, στην υπόθεση των «αμαρτωλών» ΜΚΟ, οι οποίες ερευνώνται ήδη από τη Δικαιοσύνη. Σύμφωνα με τις καταγγελίες (Ελευθεροτυπία, 28.08.14) ο κ. Μακρυδημήτρης, διατέλεσε αντιπρόεδρος της υπό έλεγχο ΜΚΟ «Έργο Πολιτών» και το όνομά του «εξαφανίστηκε μυστηριωδώς για να αποφύγει τον δικαστικό έλεγχο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου