9 Σεπτεμβρίου 2014

Μείωση της κατώτατης σύνταξης έβαλαν στο τραπέζι οι τροϊκανοί - Τι είπε η ελληνική πλευρά


Μείωση της κατώτατης σύνταξης έβαλαν στο τραπέζι οι τροϊκανοί - Τι είπε η ελληνική πλευρά



Όπως όλα δείχνουν η επόμενη διαπραγμάτευση, στα τέλη του μήνα, της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα θα είναι επίπονη, καθώς, στο Παρίσι, φάνηκαν τα πρώτα σκληρά μηνύματα από τους δανειστές, που φτάνουν ακόμα και στο επίπεδο μείωσης των κατώτατων συντάξεων.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή της Κυριακής, αν και οι εκπρόσωποι της Κομισιόν, εστίασαν στην εκπλήρωση των προαπαιτουμένων, ενώ αυτοί της ΕΚΤ περιόρισαν τις παρεμβάσεις τους σε θέματα σχετικά με τις τράπεζες, όπως η ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια, το ΔΝΤ επί της ουσίας αμφισβήτησε με αιχμή τις ομαδικές απολύσεις και τον συνδικαλιστικό νόμο τη μεταρρυθμιστική βούληση της κυβέρνησης και έβαλε στο τραπέζι ακόμη και θέμα μείωσης της κατώτατης σύνταξης.

Με αφορμή την απαίτηση του ΔΝΤ, όπως αναφέρει η εφημερίδα, σημειώθηκε «έκρηξη» του συμβούλου του πρωθυπουργού Στ. Παπασταύρου, που φέρεται να είπε πως «κανείς δεν μπορεί να ζήσει με τα λεφτά που λέτε», ενώ αντίστοιχα οξύς υπήρξε και ο εκ των εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ Χρ. Πρωτόπαπας.

Σύμφωνα με την Καθημερινή ο κ. Χρ. Λαζαρίδης, ανέπτυξε τις ευρύτερες πολιτικές παρενέργειες που δημιουργεί η εμμονή της τρόικας σε ήσσονος σημασίας μεταρρυθμίσεις που, όμως, δυναμιτίζουν το κλίμα στο εσωτερικό της χώρας, ενώ ο έτερος εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Κυρ. Πιερρακάκης, επισήμανε πως «η τρόικα μιλάει με μια κυβέρνηση, αλλά που στηρίζεται από δύο κόμματα», υπαινισσόμενος ότι οι αντοχές της «πράσινης» Κ.Ο. έχουν εξαντληθεί.
Πηγή: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου