7 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ !! ΑΝΟΙΓΟΥΝ 2500 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ !! ΑΝΟΙΓΟΥΝ 2500 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Η βαριά βιομηχανία είναι κάτι που λείπει από την Ελλάδα. Ξένες και ελληνικές εταιρίες δεν επενδύουν καθώς το πλαίσιο που ισχύει δεν ευνοεί τις επιχειρήσεις.

Το παρελθόν έχει αποδείξει πως ότι μεγάλο και σημαντικό χτίζεται απλά... γκρεμίζεται, με το πιο τρανταχτό παράδειγμα το εργοστάσιο κατασκευής αυτοκινήτων της Nissan στο Βόλο.

Τα τελευταία δύο χρόνια ολοένα και πιο έντονα ακούμε ότι θα αρχίσει και πάλι την λειτουργία του, το εργοστάσιο της Namco στην Θεσσαλονίκη το οποίο πριν από δεκαετίες κατασκεύαζε το θρυλικό Pony.

Εκατοντάδες άρθρα έχουν γραφτεί και η πλειοψηφία του κόσμου θα ήθελε να δει και πάλι να λειτουργεί μία ελληνική βιομηχανία που κατασκευάζει το δικό της αυτοκίνητο το οποίο θα πωλείται τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων.

Ήδη έχουν φτιαχτεί τρία σύγχρονα αυτοκίνητα Pony τα οποία πραγματοποιούν δοκιμές εξέλιξης. Παράλληλα βρίσκονται στην διαδικασία της έγκρισης τύπου που πρέπει να εκδοθεί για να μπορέσει το Pony να περάσει την γραμμή παραγωγής.

Η συγκεκριμένη μάλιστα είναι έτοιμη να ξεκινήσει ακόμα και σήμερα, αρκεί να δοθεί το περιβόητο χαρτί της έγκρισης. Αν και όλα, όπως περιμέναμε, βάδιζαν ομαλά μία ανακοίνωση προ λίγων ημερών, του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων μας έβαλε και πάλι σε σκέψεις για το τι πραγματικά συμβαίνει με την κατασκευή του σύγχρονου Pony.

Ο κ. Κοντογούρης ξεκαθάρισε πως η εταιρεία του ήδη έχει τεράστιες παραγγελίες από το εξωτερικό και αυτή τη στιγμή περιμένει την έκδοση της έγκρισης τύπου για να ανάψει το πράσινο φως και να γίνουν άμεσα 300 προσλήψεις. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του σε 1-2 μήνες θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και μέχρι τέλος του έτους θα ξεκινήσει και πάλι η παραγωγή του σύγχρονου Pony.

Αν όλα γίνουν πράξη και πιστοποιηθεί τελικά το νέο Pony είναι σίγουρο πως θα δώσει ανάσα στην περιοχή της Βορείου Ελλάδος αλλά και στη χώρα μας γενικότερα καθώς ο πρωταρχικός στόχος είναι οι εξαγωγές. Υπολογίζεται ότι θα επωφεληθούν σχεδόν 2.500 άτομα που θα εργάζονται είτε άμεσα είτε έμμεσα για την Namco. Ο χρόνος «τρέχει» και πολύ σύντομα θα δούμε αν όλα όσα γράφονται θα πάρουν σάρκα και οστά. Όλα αυτά αναφέρει το άρθρο της σελίδας ζούγκλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου