1 Μαρτίου 2015

ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΡΩΣΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ


ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΡΩΣΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ 

Δημοσκόπηση-«κύκνειο άσμα» για την ΝΔ – 24 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ!


Μετεκλογική δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Metron Analysis στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποκτήσει προβάδισμα έναντι της ΝΔ άνω των 24 μονάδων!

Αυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι το 40% των ψηφοφόρων της ΝΔ που την επέλεξαν στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου του 2015, μετάνιωσαν που την ψήφισαν. «Κύκνειο» άσμα της ΝΔ συνολικά και δεν αφορά μόνο το Α.Σαμαρά αλλά γενικότερα το ρόλο της ΝΔ στην πολιτική σκηνή της χώρας.

Με ερώτημα το καταπόσο εκφράζει την παράταξη από την κεντροδεξιά μέχρι και την «σκληρή» δεξιά, δεδομένου ότι ήδη υπάρχουν στα δεξιά της τρεις πολιτικοί σχηματισμοί (Λαϊκός Σύνδεσμος, ΑΝΕΛ, και ΛΑΟΣ) και μέσα ήδη η ΝΔ διχάζεται σε δύο κομμάτια: Τη λαϊκή Δεξιά που την εκφράζουν ο Μ.Βορίδης και ο Α.Τζιτζικώστας κ.α και τους νεοφιλελεύθερους που εκφράζονται από την οικογένεια Μητσοτάκη.

Πρόκειται για ισχυρό «χαστούκι» προς την ηγεσία της ΝΔ και συγκεκριμένα προς το πρόσωπο του Α.Σαμαρά, ο οποίος σημειώνεται υπέγραψε το ανθελληνικό κείμενο του ΕΛΚ ενάντια στα συμφέροντα του ελληνικού λαού παίρνοντας το μέρος των δανειστών.
Η ΝΔ πρακτικά έχει τελειώσει και ακολουθεί το δρόμο του ΠΑΣΟΚ με τάχυστους ρυθμούς.
Συμειώνεται ότι στις 27 Μαρτίου βγαίνουν από την φυλακή ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου Ν.Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές Χ.Παππάς και Γ.Λαγός καθώς τελειώνει η 18μηνη προφυλάκισή τους και τοτε αλλάζει το πολιτικό παιχνίδι. Τότε ξεκινάει το πραγματικό σκληρό ροκ, χιλιάδες ψηφοφόροι της ΝΔ αναμένεται να επιλέξουν τον Λαϊκό Σύνδεσμο, ο οποίος κατάφερε να βγει τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας χωρίς να έχει ούτε ένα εκπρόσωπο στα κανάλια αλλά και με την μισή κοινοβουλευτική ομάδα στη φυλακή και τους υπόλοιπους υπό κατοίκων περιορισμό ή ακόμα και σε καθεστώς απαγόρευσης λόγου!
Στην δημοσκόπηση αυτή, κάνοντας κανείς την συγκριτική μελέτη με δεδομένο τα προεκλογικά δεδομένα της εταιρείας και τα «φρέσκα» αποτελέσματα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, μπορεί να διαπιστώσει ότι η ΝΔ καταρρέει, ενώ η Χρυσή Αυγή βρίσκεται σε συνεχή άνοδο, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ εξασφαλίζει 42,1%, η ΝΔ 18,3%, το Ποτάμι 5,7%, η Χρυσή Αυγή 5,3%, το ΚΚΕ 4,1%, οι ΑΝΕΛ 3,8%, το ΠΑΣΟΚ 3%, η Ένωση Κεντρώων 2,5%, το ΚΙΔΗΣΟ 1,4% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,1%. Το γεγονός ότι το «Ποταμί» εμφανίζεται ως «τρίτη δύναμη» είναι βεβαίως στα πλαίσια της γνωστής τακτικής να εμφανίζεται ο Λαϊκός Σύνδεσμος χαμηλότερα από ότι είναι. Παντως εν μέρει οφέιλεται και στο ότι αυτοί που τον επιλέγουν δεν το δηλώνουν στους δημοσκόπους. Θυμίζουμε ότι προεκλογικώς για την Metron Analysis η Χρυσή Αυγή ήταν πέμπτο κόμμα (!) και το «Ποτάμι» τρίτο με 6,8% προ αναγωγής (!).Στη ΝΔ βρίσκονται σε πορεία καταστροφής και δεν φάινεται ούτε να το συνειδητοποιούν αλλά και ούτε να κάνουν κάτι για να το αντιστρέψουν, ακόμα σκέφτονται ότι «έχουν καιρό» και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μια «αριστερή παρένθεση«πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου