17 Μαρτίου 2015

Το NATO ζητά εγγυησεις από τη Συρία για τα χημικά της


Το NATO ζητά εγγυησεις από τη Συρία για τα χημικά της



Η κυβέρνηση της Συρίας πρέπει να διασφαλίσει ότι το πρόγραμμα των χημικών όπλων της έχει απολύτως και αμετάκλητα τερματιστεί, δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος του ΝΑΤΟ.
«Ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) έχει ήδη ανακοινώσει ότι τα τελευταία δηλωθέντα χημικά όπλα έχουν απομακρυνθεί από τη Συρία», είπε ο αξιωματούχος, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την αναφορά μιας συριακής οργάνωσης ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επίθεση με αέριο με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον έξι άνθρωποι.
«Το καθεστώς Άσαντ πρέπει να διασφαλίσει ότι το πρόγραμμα χημικών όπλων έχει απολύτως και αμετάκλητα τερματιστεί, συμπεριλαμβανομένης και (της καταστροφής) των υπόλοιπων εγκαταστάσεων παραγωγής», δήλωσε ο νατοϊκός αξιωματούχος μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.
Διπλωματικές πηγές ανέφεραν τον περασμένο Ιανουάριο στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι η Συρία είχε ξεκινήσει με μεγάλη καθυστέρηση την καταστροφή υπόγειων αποθηκών και υπόστεγων που χρησιμοποιήθηκαν για την παραγωγή και την αποθήκευση των χημικών όπλων της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου