21 Οκτωβρίου 2016

ΝΕΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Διόρισαν Ιμάμη στην Αγία Σοφία μετά από… 81 χρόνια!






Μετά από 81 χρόνια, από τότε που η Αγία Σοφία έγινε μουσείο, οι Τούρκοι αποφάσισαν να διορίσουν Ιμάμη στον Ναό που αποτελεί το σημείο αναφοράς εκατοντάδων εκατομμυρίων Ορθοδόξων του πλανήτη.
Μάλιστα, ο Ιμάμης θα είναιυπεύθυνος για όλες τις προσευχές που προβλέπει το Κοράνι μέσα στην ημέρα, γεγονός που σημαίνει ότι πλέον θα ακούγεται από τους μιναρέδες που υπάρχουν στο μνημείο πέντε φορές την ημέρα οι μουσουλμανικές προσευχές κι όχι δύο όπως προβλέπονταν ως σήμερα.

Πρόκειται για μια σαφή κλιμάκωση που μοιάζει να κινείται παράλληλα με τις φραστικές επιθέσεις του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος η θέση Ιμάμη προβλέπονταν εδώ και χρόνια, αλλά ποτέ ως σήμερα δεν είχε τοποθετηθεί κανείς σε αυτή τη θέση απ” όταν με εντολή του Κεμάλ Ατατούρκ ο Ναός είχε μετατραπεί σε μουσείο.
Αν και πρόκειται για ορθόδοξο ναό καθώς αποτελεί για τους Τούρκους ένα από τα σημεία αναφοράς για την κατάκτηση της Πόλης η πίεση είναι αυξανόμενη για τη λειτουργία της Αγίας Σοφίας ξανά ως τζαμί. Το Αγιά Σοφιά Τζαμί όπως το αναφέρουν.
Η πρόκληση και στο σημείο αυτό είναι κλιμακούμενη. Μετά τις διαδηλώσεις ακραίων στοιχείων ήρθε τον περασμένο Ιούλιο η απαγγελία του Κορανίου μέσα από τον Ναό, επίσης για πρώτη φορά από το 1935, αλλά και η απαγγελία του “αζαν” μέσα από το Ναό. Είναι σαφές κατά πολλούς ότι πρόκειται για μια αλληλουχία κινήσεων που έχουν ως μόνο στόχο τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος.
http://www.crashonline.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου