5 Οκτωβρίου 2016

Με ολοκαίνουριους αμερικανικούς πυραύλους GRAD χτυπούν οι ισλαμιστές το συριακό στρατό – Πώς τους προμηθεύτηκαν;




Η ισλαμιστική ένοπλη ομάδα Ahrar al-Sham δημοσίευσε βίντεο στο οποίο μαχητές της πλήττουν με μία συστοιχία πυραύλων MB-21 Grad το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Hama.
Όπως αναφέρει το almasdar πρινλίγες ημέρες οι ισλαμιστές του FSA επεδείκνυαν για πρώτη φορά τους καινούριους σύγχρονους εκτοξευτές ρουκετών που χρησιμοποιούν εναντίον του συριακού στρατού στο βόρειο Χαλέπι.

Πρόσφατα, ανώτερο στέλεχος τζιχαντιστικής ομάδας δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι εξτρεμιστικές οργανώσεις παρέλαβαν – για πρώτη φορά – “εξαιρετικές ποσότητες” προηγμένων εκτοξευτών ρουκετών για να αναχαιτίσουν την αναμενόμενη μεγάλη επιχείρηση του συριακού στρατού με την στήριξη των Ρώσων στο Χαλέπι.
Επιπλέον ο διοικητής αυτός ξεκαθάρισε πως τα σύγχρονα αυτά οπλικά συστήματα θα χρησιμοποιηθούν σε επιχειρήσεις εναντίον του συριακού στρατού στο Χαλέπι, τη Χάμα και τη Λαττάκεια.
Το Conflict News αναδημοσίευσε το οπτικο-ακουστικό υλικό από τη χρήση των αμερικανικών οπλικών συστημάτων.
Σε κάθε περίπτωση, εκτός του αποκαλυφθέντος το τελευταίο διάστημα ρόλου των ΗΠΑ, τίθεται το ερώτημα πως οι διάφορες ισλαμιστικές οργάνωσεις παρά τα κατασκοπευτικά αεροπλάνα των Ρώσων, τους δορυφόρους, τις συνεχείς επιδρομές από αέρος κατάφεραν και προμηθεύτηκαν αυτά τα σύγχρονα όπλα.




πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου