1 Μαΐου 2013

«Μπαρούτι» η Ιπποκράτους - Άγριος καυγάς Βενιζέλου - ΓΑΠ


«Μπαρούτι» η Ιπποκράτους - Άγριος καυγάς Βενιζέλου - ΓΑΠ
Πολιτική
ven-gapΜπαρούτι μυρίζει η Ιπποκράτους, με τις διαφορές ανάμεσα στον νυν και τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, να μοιάζουν αγεφύρωτες. Και αυτό εξαιτίας της μαύρης τρύπας των 115 εκατ. ευρώ, που άφησε ο Γιώργος Παπανδρέου στο ταμείο του κόμματος. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι αποφασισμένος να συζητήσει το θέμα στα συλλογικά όργανα του ΠΑΣΟΚ, με βάση το πόρισμα των ελεγκτικών εταιριών, που ερευνούν όλα τα στοιχεία της περιόδου 2004-2011, κάτι που εξοργίζει την πλευρά Παπανδρέου και αναμένεται να προκαλέσει ρήξη στο εσωτερικό του κόμματος.
 Οι δύο άνδρες ανέβασαν πολλές φορές τους τόνους κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως οι φωνές και των δύο ορισμένες φορές ακούγονταν μέχρι έξω.
Ο κ. Βενιζέλος άφησε αιχμές για ορισμένους μέσα στο κόμμα οι οποίοι, όπως είπε, τον υπονομεύουν, ενώ ο κ. Παπανδρέου εκνευρισμένος έκανε λόγο για ανθρώπους που επιχειρούν την πολιτική του εξόντωση μέσω των διαρροών για διασπάθιση του κομματικού χρήματος.
Τα πνεύματα στη χθεσινή συνάντηση οξύνθηκαν όταν ο Ευ. Βενιζέλος επεχείρησε να παραδώσει φάκελο στον Γ. Παπανδρέου με όλα τα στοιχεία της περιόδου 2004-2011 ώστε να δει που λείπουν τα παραστατικά.
Ο κ. Παπανδρέου βλέποντας τον φάκελο εξοργίστηκε και άρχισε να φωνάζει αρνούμενος να παραλάβει το φάκελο με τα στοιχεία.
«Αυτό είναι υποτιμητικό. Αφορά τους χειριστές των οικονομικών, όχι ένα Πρόεδρο του κόμματος. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει» φέρεται να ήταν η αντίδρασή του.
Ο Ευ. Βενιζέλος εκνευρισμένος άρχισε να ωρύεται και επιτέθηκε φραστικά στον πρώην πρωθυπουργό εκστομίζοντας «βαριές» κουβέντες.
Βενιζέλος: «Ο Καρχιμάκης με υπονομεύει. Δεν θα έκανε τίποτα αν δεν τον άφηνες εσύ. Να μαζέψεις τους φίλους σους στο κόμμα».
Παπανδρέου: «Δεν μπορώ να απαγορεύσω σε κανέναν να εκφράζεται. Άλλοι έχουν αναφορά στον Γιώργο ή τον Ανδρέα Παπανδρέου. Εγώ όμως δεν είμαι από πίσω. Τα περί διασπάθισης χρήματος είναι απαράδεκτα, δεν έπρεπε να τα επιτρέψεις. Το ταξίδι στην Κόστα Ρίκα δεν κόστισε 200.000 αλλά 20.000.
Βενιζέλος: «Εγώ δεν είμαι ταξιδιωτικό γραφείο, εδώ είναι ο φάκελος που τα έχει όλα».
 Να διαγραφεί ο πρώην πρωθυπουργός λένε οι Βενιζελικοί
 Χαρακτηριστικό του κλίματος στο ΠΑΣΟΚ είναι και το γεγονός στο περιβάλλον του κ. Βενιζέλου εκφράστηκε η άποψη – ακόμη και ως εισήγηση στον πρόεδρο – να διαγραφεί ο πρώην πρωθυπουργός με αφορμή τα όσα καταλογίζει στην ηγεσία με την ανακοίνωσή του το απόγευμα της Τρίτης. Ο κ. Παπανδρέου καταλόγιζε στην ηγεσία «ανήθικες πρακτικές», που στοχεύουν στην «ηθική απαξίωσή του» και έκανε λόγο για «απαράδεκτες, άθλιες και ανήθικες διαρροές, που στηρίζονται σε ψεύδη, σχετικά με την οικονομική διαχείριση στο Κίνημα την περίοδο της Προεδρίας του». Ανέφερε δε ότι με το κλίμα αυτό διαλύεται το ΠΑΣΟΚ, ενώ προειδοποιούσε ακόμη και με προσφυγή στη... δικαιοσύνη!
Η Ιπποκράτους απάντησε με αιχμηρό τρόπο, ενώ οι σκέψεις για διαγραφή δεν προχώρησαν, καθώς θεωρήθηκε πρόωρη μία τέτοια ρήξη, η αποτροπή της οποίας όμως φαντάζει όλο και πιο δύσκολη όσο περνούν οι μέρες και αναμένεται η δημοσιοποίηση των οικονομικών στοιχείων και η σχετική συζήτηση στην κεντρική επιτροπή του Κινήματος.
Διαβάστε επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου