26 Σεπτεμβρίου 2013

Επεισόδια στην αντιφασιστική πορεία

astynomia-MAT-ximika

Επεισόδια στην αντιφασιστ

Επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της αντιφασιστικής πορείας, μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών. Πιο συγκεκριμένα, η πορεία ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης από το Σύνταγμα και πορεύτηκε προς τη λεωφόρο
Μεσογείων, με προορισμό τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και με τη συμμετοχή εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων και πρωτοβουλιών. Η κεφαλή της είχε ως κεντρικό πανό το «Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί», το οποίο αποτελεί και σύνθημα που φωνάζουν οι διαδηλωτές.

Περίπου στις 8:00, η αστυνομία «μπλόκαρε» την πορεία στη λεωφόρο Μεσογείων, στο ύψος της οδού Ήλιδος, με παρατεταγμένες διμοιρίες των ΜΑΤ. Η αντίδραση των διαδηλωτών ήταν να φωνάξει πιο έντονα συνθήματα κατά του φασισμού και της Χρυσής Αυγής και να ζητήσει το άνοιγμα του δρόμου για τη συνέχιση της πορείας προς το «ορμητήριο των δολοφονικών επιθέσεων» όπως είπαν χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα (περίπου στις 8:10) , οι διαδηλωτές άρχισαν να ρίχνουν πέτρες και μολότοφ στις κλούβες των ΜΑΤ, με την αστυνομία να απαντάει πετώντας κροτίδες στα τυφλά. Ακολούθησαν σοβαρά επεισόδια, κατά τα οποία η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών.

Ο μεγαλύτερος όγκος των διαδηλωτών προσπάθησε να φύγει συντεταγμένα, ωστόσο ομάδα νεαρών παρέμεινε και συνέχισε την «ανταλλαγή αντικειμένων» με τις αστυνομικές δυνάμεις. Τα επεισόδια πήραν τέλος, λίγα λεπτά μετά τις 8:30.

Ωστόσο, περίπου στις 8:40 κι ενώ το πλήθος έφευγε συντεταγμένα, στο ύψος των οδών Αλεξάνδρας και Πανόρμου, κάποιοι από τους διαδηλωτές έριξαν πέτρες εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χρήση χημικών, στα τυφλά, εναντίον του πλήθους, ενώ ομάδα ΔΙΑΣ κυνήγησε μερίδα των διαδηλωτών.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου