20 Οκτωβρίου 2013

Μαγείρεμα στο παρά πέντε για τις απολύσεις στο Δημόσιο


Μαγείρεμα στο παρά πέντε για τις απολύσεις στο Δημόσιο


Την προσμέτρηση τυχόν απολυμένων από ΕΑΣ και ΕΛΒΟ καθώς και συμβασιούχων που παραμένουν στο δημόσιο με προσωρινές διαταγές στις 4.000 απολύσεις που ζητά η τρόικα μέχρι το τέλος του 2013 φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες ότι αποφάσισε η κυβέρνηση.

Στο κυβερνητικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, εκτός από το θέμα με τους εργαζόμενους στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και...
την Ελληνική Βιομηχανία Όπλων, η τύχη των οποίων παραμένει άγνωστη έγινε συζήτηση και για τους διοικητικούς υπαλλήλους.


“Είναι θέματα που είχαν τεθεί στην τρόικα και θα δοθεί μεγάλη πολιτική μάχη σε όλα τα επίπεδα”, ανέφεραν πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ενώ ειδικά για τους διοικητικούς υπαλλήλους οι ίδιες πηγές σημείωσαν ότι “μη απογραφή σημαίνει πειθαρχικές συνέπειες”, και ότι μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί το πρώτο κύμα κινητικότητας.


Επίσης, εφόσον η Δικαιοσύνη αποφασίσει την απόλυση συμβασιούχων υπαλλήλων που παραμένουν στο δημόσιο με προσωρινές διαταγές και ασφαλιστικά μέτρα, και αυτές να προσμετρηθούν στις απολύσεις.


Oι πληροφορίες θέλουν την tρόικα να μην δέχεται την πρόταση της κυβέρνησης για απομάκρυνση συμβασιούχων από το Δημόσιο.


Στο τραπέζι έπεσε και το δεύτερο κύμα κινητικότητας για το οποίο έχει ζητηθεί από την τρόικα δίμηνη παράταση, μέχρι τέλος Φεβρουαρίου.


Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, βγαίνοντας από το Μαξίμου, δήλωσε ότι “η διαπραγμάτευση είναι μεν δύσκολη, αλλά συνεχίζεται κανονικά. Και η δουλειά μας συνεχίζεται κανονικά”.


Ερωτηθείς αν υπάρχει αδιέξοδο με την τρόικα και πλέον πάμε σε πολιτική διαπραγμάτευση, απάντησε ότι δεν υπάρχει κανένα αδιέξοδο και τόνισε ότι η κυβέρνηση “δεν μπορεί να αποδεχθεί απόψεις που δείχνουν να υποτιμούν και τις προσπάθειες του ελληνικού λαού και τη βελτίωση όλων των δεικτών που έχουμε στην οικονομία, όπως στις επενδύσεις, ξένο ενδιαφέρον, spreads κλπ”.


Newsroom Enet, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Από enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου