5 Φεβρουαρίου 2015

ΔΝΤ: Καμία συζήτηση με την Αθήνα για αλλαγή πλαισίου


ΔΝΤ: Καμία συζήτηση με την Αθήνα για αλλαγή πλαισίου


«Υπάρχει ένα συμφωνημένο πλαίσιο για τήν αντιμετώπιση του χρέους στο τρέχον πρόγραμμα. Δεν έχει υπάρξει καμία συζήτηση με τις αρχές (της Ελλάδας) για αλλαγή αυτού του πλαισίου», δήλωσε εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου το απόγευμα της Τετάρτης στην Ουάσιγκτον.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Repubblica ότι συζητά με το ΔΝΤ την πρότασή του για ανταλλαγή ομολόγων. Η απάντηση όμως του Ταμείου καθιστά σαφές ότι το ΔΝΤ δεν εξετάζει αυτό το ενδεχόμενο.

Το ΔΝΤ επιβεβαίωσε εξάλλου τη συνάντηση του κ. Βαρουφάκη με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Ταμείου Ποουλ Τόμσεν, που είχε κρατηθεί μυστική. Λίγο νωρίτερα, η ελληνική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι η «φιλική» συνάντηση έγινε το Σάββατο στο Παρίσι και «είχε στόχο να γνωριστούν οι δύο άνδρες, με δεδομένες τις νέες τους αρμοδιότητες».

Όπως είπε η εκπρόσωπος του Ταμείου Αντζελα Γκαβίρια, οι δύο άνδρες «συναντήθηκαν το Σαββατοκύριακο για να γνωριστούν και να συζητήσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου