29 Αυγούστου 2013

Οι μεταρρυθμίσεις αφορούν ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ


Οι μεταρρυθμίσεις αφορούν ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ



Του Αγη Βερούτη

Θα είναι πολύ αργά για δάκρυα, αν πεθάνει και εξαθλιωθεί ολόκληρη η παραγωγική οικονομία, για να σιτίζει ορδές ημιάεργων δημοσίων υπαλλήλων.

Αυτό θα συμβεί δυστυχώς, με το ρυθμό που πάμε, μέχρι να πραγματοποιήσουμε τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για την απελευθέρωση της οικονομίας μας, ώστε να επανεκκινηθεί και να παράγει νέο πλούτο η παραγωγική οικονομία, δηλαδή ανάπτυξη. Αυτό είναι όλο.

Ήδη πέφτουμε ανεξέλεγκτα στο κενό, και με σπασμωδικές κινήσεις προσπαθούμε να γυρίσουμε πλευρά, ώστε στην πρόσκρουση με το κράσπεδο να βρίσκεται ο “άλλος”. ΝΑ συνθλιβεί εκείνος κάτω από το συνολικό βάρος της πτώσης, και να πέσει στα μαλακά ο “από πάνω”.

Αυτό σημαίνει ότι όταν στερέψουν τα δανεικά, σε λίγους μήνες, ο “άλλος” θα συνθλιβεί με δημεύσεις περιουσίας από τους παράλογους φόρους μας. Θα χάσει καταθέσεις, σπίτι, αυτοκίνητο, αξιοπρέπεια.

Και γιατί όλα αυτά; Για να συνεχίσουμε να ξοδεύουμε περισσότερα από όσο μπορεί να δικαιολογήσει και να αντέξει να συντηρεί η εύθραυστη και εξαθλιωμένη πλέον παραγωγική οικονομία μας;

Λίγο λογική παρακαλώ.

Λίγο λογική…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου