29 Αυγούστου 2013

ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ NEW YORK TIMES

ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ NEW YORK TIMES
Εντυπωσιακό χτύπημα του ''Συριακού Ηλεκτρονικού Στρατού''



Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η επίθεση έγινε μέσω υπηρεσίας στην Μελβούρνη της Αυστραλίας, ενώ την ευθύνη φέρεται να έχει αναλάβει ο επονομαζόμενος Συριακός Ηλεκτρονικός Στρατός, δημιουργώντας εύλογους συνειρμούς παραμονές της επιχείρησης εναντίον της Συρίας.

Στις εταιρείες συμπεριλαμβάνονται εκτός των άλλων η βρετανική Huffington Post και το twitter, όμως μόνο η σελίδα nytimes.com έμεινε εκτός λειτουργίας για ώρες. Συγκεκριμένα, αρχικά οι χρήστες της σελίδας κατευθύνονταν μέσω των χάκερς σε άλλη σελίδα μέχρι που τελικά κατόρθωσαν οι τεχνικοί της εφημερίδας να ρίξουν «μαύρο» στην επίσημη σελίδα και να γλυτώσουν από την παραπομπή των αναγνωστών στο περιεχόμενο των χάκερς. To twitter ανακοίνωσε ότι έμεινε εκτός λειτουργίας για μιάμιση ώρα χωρίς όμως να υπάρξει η παραμικρή παρεμβολή στο περιεχόμενο

Ο Συριακός Ηλεκτρονικός Στρατός κατόρθωσε να διεισδύσει στην Melbourne IT, η οποία πουλά και διαχειρίζεται ηλεκτρονικές διευθύνσεις συμπεριλαμβανομένων των twitter.com και nytimes.com. Oι συγκεκριμένοι χάκερς τον περασμένο Αύγουστο είχαν βάλει στο στόχαστρο και άλλες ιστοσελίδες αμερικανικών μέσων όπως τα Cnn, Time και Washington Post.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου