30 Αυγούστου 2013

Στουρνάρας: Πρόωρη η συζήτηση για νέα βοήθεια

Στουρνάρας: Πρόωρη η συζήτηση για νέα βοήθεια

«Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για ένα τρίτο πακέτο οικονομικής στήριξης. Δεν έχουμε πρόσθετες ανάγκες για ρευστό για ολόκληρο τον επόμενο χρόνο», δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα Guarldian.

Συμπλήρωσε ότι όλη αυτή η εικοτολογία είναι πρόωρη, καθώς τα χρήματα από τους πιστωτές τελειώνουν τον επόμενο Ιούλιο. «Τότε είναι που θα πρέπει να εκτιμήσουμε την κατάσταση ξανά. Τίποτα, απολύτως τίποτα δεν είναι βέβαιο ακόμα», σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών.

Παράλληλα τόνισε ότι στόχος της Αθήνας είναι να προσεγγίσει τις διεθνείς αγορές ομολόγων. «Υπάρχει μία πιθανότητα του χρόνου να εισέλθουμε στις αγορές ξανά, εφόσον πληρούμε δύο όρους: Έχουμε εξασφαλίσει πρωτογενές πλεόνασμα και θετικό ρυθμό ανάπτυξης».

Ο υπουργός επανέλαβε την εκτίμησή του ότι η ανάπτυξη του 2013 θα μπορούσε να είναι καλύτερη των προβλέψεων, καθώς οι τελευταίες εξελίξεις είναι θετικές, ειδικά στο μέτωπο των εσόδων από τον τουρισμό.

Ο κ. Στουρνάρας είπε πιο συγκεκριμένα ότι τα καθαρά έσοδα από τον τουρισμό έχουν καταγράψει αύξηση της τάξεως του 37% σε σύγκριση με πέρυσι. «Αν είμαστε τυχεροί και αυτό συνεχιστεί τους επόμενους δύο μήνες, υπάρχει καλή πιθανότητα ο ρυθμός ανάπτυξης να υπερβεί τις προσδοκίες», πρόσθεσε ο υπουργό

Στην ερώτηση της Guardian για ποιο λόγο πιστεύει ότι ο Γερμανός ομόλογός του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ανακίνησε το θέμα της νέας βοήθειας προς την Ελλάδα, ο Γιάννης Στουρνάρας απάντησε «δεν ξέρω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου