30 Αυγούστου 2013

Η βρετανική Βουλή είπε «όχι» σε επέμβαση στη Συρία – Πλήρως εκτεθειμένος ο Ευάγγελος Βενιζέλος!


Η βρετανική Βουλή είπε «όχι» σε επέμβαση στη Συρία – Πλήρως εκτεθειμένος ο Ευάγγελος Βενιζέλος!



Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες!

Το βρετανικό Κοινοβούλιο καταψήφισε (δηλαδή είπε «όχι») σε στρατιωτική επέμβαση στη Συρία!

Σε δύσκολη θέση η Αμερική, αφού εάν κάνει «πίσω» θα φανεί αδύναμη, αφήνοντας ζωτικό χώρο στους Ρώσους και στο Ιράν, αλλά ούτε και να «χτυπήσει» μπορεί χωρίς τους Βρετανούς στο πλευρό της.

Τώρα απομένει να δούμε τι θα ακολουθήσει…

Μια νέα προβοκάτσια για να προκαλέσει την επίθεση που «μπλοκάρει»;

Ένα πόρισμα του ΟΗΕ που θα βεβαιώνει ότι τα χημικά έριξε η κυβέρνηση της Συρίας και θα «νομιμοποιεί» το χτύπημα;

Κι όλα αυτά υπό την πίεση της Κοινής Γνώμης της Δύσης που κατηγορεί τις ΗΠΑ, εμμέσως πλην σαφώς, για «συνεργασία» με τους ορκισμένους εχθρούς τους, την Αλ Κάιντα.

Η αλήθεια είναι ότι οι Αμερικανοί δεν πείθουν κανέναν και επίσης αλήθεια είναι ότι ούτε ο ίδιος ο Ομπάμα δείχνει πρόθυμος να πείσει κανέναν…

Έχω την αίσθηση ότι κάτι παίζεται στο εσωτερικό των ΗΠΑ…

Ίσως το γνωστό «λόμπι» υπερεκτίμησε τους σχεδιασμούς του…

Υ.Γ. Εκτεθειμένος πλήρως ο Ευάγγελος Βενιζέλος που έσπευσε να δηλώσει «υπέρ μιας αναλογικής απάντησης» για τη Συρία. Αφού πρώτα μας εξηγήσει σε απλά ελληνικά τι ανοησία ξεστόμισε, οφείλει να μάθει επιτέλους, ο πολιτικάντης, ότι τουλάχιστον είναι έξυπνο και… διπλωματικό να περιμένει τους Άγγλους να αποφανθούν πριν ανοίξει το πομπώδες στόμα του.

Υ.Γ.2. Η Ελληνική Κυβέρνηση, αυτός ο θίασος, αποδεικνύονται για μια ακόμη φορά άκρως επικίνδυνοι για την ασφάλεια και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Δεν μπορούν να διαπραγματευτούν τίποτα, ξέρουν μόνο να λένε «ναι» σε όποιον ισχυρό τους προστάξει, έτσι μας κατάντησαν σε αυτά τα χάλια, έτσι συνεχίζουν, ως πειθήνιοι και άβουλοι υπάλληλοι των αφεντικών τους.

Στέφανος Μυτιληναίος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου