31 Δεκεμβρίου 2013

Μιχάλης Λιάπης: Πόσα χρόνια είναι η ποινή


Μιχάλης Λιάπης: Πόσα χρόνια είναι η ποινή 


Νωρίτερα, την ενοχή του Μιχάλη Λιάπη χωρίς ελαφρυντικά πρότεινε ο εισαγγελέας, τονίζοντας ότι η μετέπειτα συμπεριφορά του δείχνει άνθρωπο χωρίς κάποια μεταμέλεια. Ο πρώην υπουργός δεν παρίσταται στην αίθουσα του δικαστηρίου.
Την καταδίκη του Μιχάλη Λιάπη σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση με αναστολή αποφάσισε το δικαστήριο για τις πλαστές πινακίδες στο πολυτελές τζιπ του.
«Αυτός ο πάμπλουτος άνθρωπος αρνήθηκε να πληρώσει ένα τόσο ευτελές ποσό, έκανε πλαστογράφηση πινακίδων, αυτό δείχνει ότι είναι άνθρωπος που ρέπει προς το έγκλημα» υπογράμμισε ο εισαγγελέας.
«Όψιμη η αλλαγή συμπεριφοράς του να πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας, δεν επέτρεψε να τον ελέγξουν» δήλωσε ο εισαγγελέας.
«Να μην δικάσει το δικαστήριο μόνο για το ονόρε, και για τα ΜΜΕ, αλλά όπως θα δίκαζε τον κάθε συνηθισμένο άνθρωπο. Ήταν μια ανοησία του» δήλωσαν από την πλευρά τους οι συνήγοροί του.
Για δεύτερη φορά δεν εμφανίστηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Λιάπης, ο οποίος είχε συλληφθεί να οδηγεί ανασφάλιστο αυτοκίνητο με πλαστές πινακίδες.Στην πρώτη δίκη ο κ.Λιάπης δεν είχε εμφανιστεί και είχε εκπροσωπηθεί από τον συνήγορό του, γιατί είχε μεταβεί στη Μαλαισία για να πάρει μια ανάσα όπως δήλωσε ο ίδιος.Ο κ. Λιάπης έχει ήδη πληρώσει τα πρόστιμα που του επιβλήθηκαν, έχει πάρει πίσω τις πινακίδες του οχήματος, τις οποίες είχε καταθέσει τον περασμένο Αύγουστο, και έχει καταβάλει και το ποσό για τα τέλη κυκλοφορίας. Η δίωξη που έχει ασκηθεί και είναι σε βαθμό πλημμελήματος, αφορά τις κατηγορίες της ψευδούς βεβαίωσης και της πλαστογραφίας, ενώ του επιβλήθηκαν τρία διοικητικά πρόστιμα, για τη μη ασφάλιση του οχήματος και για το ότι έφερε κοτσαδόρο και φιμέ τζάμια χωρίς άδεια. Ο Μιχάλης Λιάπης επέστρεψε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής από το ταξίδι στο εξωτερικό όπου έλειπε 9 ημέρες.Στην Κουάλα Λουμπούρ ο κ. Λιάπης διέμενε στο πολυτελές ξενοδοχείο «Sheraton Imperial» στην Κουάλα Λουμπούρ.
Στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» χαρακτήρισε το ταξίδι, "ταξίδι ψυχικής εκτόνωσης" και κατηγόρησε τους δημοσιογράφους ότι του χάλασαν τις διακοπές του. "Δεν ήταν ταξίδι αναψυχής. Ηταν ταξίδι ψυχικής εκτόνωσης. Ηθελα να ησυχάσω από το δράμα μου και να ηρεμήσω από τα φώτα της δημοσιότητας. 'Ηταν ένα πολύ κουραστικό ταξίδι για μένα. Πήγα να ησυχάσω. Κι εσείς δεν μ' αφήσατε. Δεν μπόρεσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου