28 Ιανουαρίου 2014

Δηλητήριο και πάλι από τον Γιώργο για Ελλάδα!


Δηλητήριο και πάλι από τον Γιώργο για Ελλάδα!



Δεν χάνει ευκαιρία να ρίξει το... φαρμάκι του ενάντια στην Ελλάδα ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Οπως την εποχή που τη δυσφημούσε για να κερδίσει τις εκλογές έτσι και τώρα, με αφορμή την τραγωδία στο Φαρμακονήσι, «ταυτίστηκε» με όσους κατηγορούν την Ελλάδα φτάνοντας στο σημείο, από τη μια, να κατηγορήσει τον υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και, από την άλλη, να ζητήσει επί της ουσίας να ανοίξουν τα σύνορα!

Ο πρώην πρωθυπουργός, σε δήλωσή του, μίλησε για διάλογο κωφών στην Ευρώπη μεταξύ βόρειων και νότιων χωρών, και χαρακτήρισε υπεκφυγή το δίλημμα «ανοιχτά ή κλειστά σύνορα», που δίνει την εντύπωση ότι μπορούμε να χτίσουμε τείχη και, εάν κλειστούμε σε αυτά, όλα θα είναι λυμένα.
Ο κ. Παπανδρέου ισχυρίζεται επίσης ότι πρέπει να υπάρξει ευρωπαϊκή αντίδραση αλλά χρειάζεται και αντίδραση της Ελλάδας, η οποία -όπως αναφέρει- δεν χαρακτηρίζεται από «τα επιχειρήματα ντροπής που επιστρατεύτηκαν για να δικαιολογήσουν γεγονότα απαράδεκτα».

Στην ίδια γραμμή με τον πρώην πρωθυπουργό κινήθηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας, με επιστολή του προς τον Χέρμαν βαν Ρομπάι, ζητάει την έκτακτη σύγκληση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με αντικείμενο την αναθεώρηση της συνθήκης για τη μετανάστευση και επίσης τη διασφάλιση της προστασίας των θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων σε ολόκληρο το ευρωπαϊκό έδαφος.

Από τη μεριά της, η κυβέρνηση διά του εκπροσώπου της Σίμου Κεδίκογλου απάντησε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συκοφαντεί την πατρίδα του, αποσκοπώντας στην κατάργηση της FRONTEX και την αθρόα είσοδο παράνομων μεταναστών, όπως προβλέπει και το πρόγραμμα των περιθωριακών κομμάτων που τον στηρίζουν.

Τέλος, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης συναντήθηκε με τους βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Μαρία Ρεπούση και Γιάννη Πανούση και τους παρουσίασε εκτενώς τις συνθήκες της πρόσφατης τραγωδίας στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου και της επιχείρησης διάσωσης που ακολουθήθηκε από το Λιμενικό Σώμα. Η ηγεσία του Λιμενικού ανέλυσε επίσης ολόκληρη την επιχειρησιακή στρατηγική που έχει αναπτύξει το Σώμα για το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης και επισήμανε ότι τους τελευταίους 18 μήνες έχουν διασωθεί 3.186 παράνομοι μετανάστες.

Νίκος Ελευθερόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου