28 Ιανουαρίου 2014

Εκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας για την οικονομία


Εκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας για την οικονομία



Στην τελευταία έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας με τις προβλέψεις για την πορεία ανάπτυξης της διεθνούς οικονομίας, η οποία δημοσιοποιήθηκε χθες, αναφέρεται η Annie Lowrey σε ανταπόκριση από την Ουάσιγκτον στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας NEW YORK TIMES, με τίτλο «World Bank Is ExpectingWidespread (if Still Possibly Turbulent) Growth for 2014».

Όπως τονίζεται, οι οικονομολόγοι της ΠΤ προσβλέπουν αύξηση της συνολικής ανάπτυξης από 2.4% που ήταν πέρυσι σε 3.2% φέτος, ενώ εκτιμάται ότι η πορεία ανάπτυξης θα διατηρηθεί στο ίδιο επίπεδο κατά την επόμενη διετία. Όπως επεσήμανε σε ανακοίνωσή του ο Jim Yong Kim, Πρόεδρος της ΠΤ, «η απόδοση των αναπτυγμένων οικονομιών κερδίζει ώθηση και αυτό θα πρέπει να προωθήσει μια ισχυρότερη ανάπτυξη σε αναπτυσσόμενες χώρες».

Σύμφωνα με την έκθεση, η παγκόσμια ανάπτυξη θα επωφεληθεί από την ενίσχυση της ανάπτυξης στις ΗΠΑ, από μια Ευρώπη που εξέρχεται από την ύφεση και από μια αναζωογονημένη οικονομικά Ιαπωνία. Παράλληλα, τονίζεται, η δοκιμαζόμενη ευρωζώνη μοιάζει να αλλάζει στροφή, ενώ έχει αμβλυνθεί σημαντικά η πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα στην περιοχή. Η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Ισπανία αρχίζουν να αναπτύσσονται εκ νέου και ο ρυθμός της οικονομικής συρρίκνωσης μοιάζει να έχει μετριαστεί στην Ελλάδα και την Ιταλία, προσθέτει το δημοσίευμα.

http://www.nytimes.com/2014/01/15/business/international/world-bank-is-expecting-widespread-if-still-possibly-turbulent-growth-for-2014.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου