4 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΛ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΙΡΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΚΕΝΩΝ

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΛ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΙΡΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΚΕΝΩΝ






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ,ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΙΡΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΚΕΝΩΝ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Συζητήθηκε σήμερα η Επίκαιρη Ερώτηση της τομεάρχου Παιδείας και Κοινοβουλευτικής Εκπροσώπου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, βουλευτού Β΄ Θεσσαλονίκης, Σταυρούλας Ξουλίδου προς τον Υπουργό Παιδείας με θέμα την έγκαιρη κάλυψη των διδακτικών κενών ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Στην ομιλία της η κα Ξουλίδου επεσήμανε ότι η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει σε λίγες ημέρες, ωστόσο είναι ακόμα υπαρκτά τα προβλήματα σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο χώρο του δημόσιου σχολείου έρχεται να δυσχεράνει

ακόμα περισσότερο η αδυναμία του Υπουργείου Παιδείας να παράσχει σε όλους τους Έλληνες μαθητές, εκπαιδευτικούς για τη διδασκαλία ακόμα και των βασικών μαθημάτων. Κι αυτό διότι λόγω του «παγώματος» των μονίμωνδιορισμών εκπαιδευτικών για άλλη μια χρονιά, τα διδακτικά κενά στα σχολεία της χώρας θα καλυφθούν από αναπληρωτές.

Ακόμη και μετά την πρόσληψη 19.500 αναπληρωτών εκπαιδευτικών, περίπου 3.000 κενά εκτιμάται ότι θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν. Προκύπτει, επομένως ξεκάθαρα ότι η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει, δυστυχώς, καταγράφοντας για μια ακόμη φορά σημαντικότατες ελλείψεις και κενά σε διδακτικές ώρες.

Επίσης, η κα Ξουλίδου αναφέρθηκε στην τακτική των δεύτερων αναθέσεων μαθημάτων, που τα τελευταία χρόνια συστηματικά έχει μετατραπεί σε πάγια πολιτική του Υπουργείου Παιδείας για την κάλυψη των οργανικών κενών. Για το μεγάλο αριθμό αναπληρωτών εκπαιδευτικών, η κα Ξουλίδου δήλωσε συγκεκριμένα:

«Στην ουσία θέλετε ένα εκπαιδευτικό προσωπικό πασπαρτού. Όταν τα κενά που καλύπτονται φέτος από αναπληρωτές φτάνουν τα 19.500, για ποια Παιδεία μιλάμε; Έχουμε ένα ανθρώπινο δυναμικό που καλύπτει πάγιες και βασικές ανάγκες, και που πρέπει να είναι έτοιμο να στελεχώσει το εκπαιδευτικό σύστημα ανά την επικράτεια οποιαδήποτε στιγμή αποφασίσει το Υπουργείο –διαφορετικά έχει και κυρώσεις με αποκλεισμό από τους πίνακες!

Επί σειρά ετών είναι σε καθεστώς ανασφάλειας και κάθε χρόνο είναι υπό την απειλή της απόλυσης».

Τέλος, η κα Ξουλίδου αναφέρθηκε στο θέμα της κατάργησης ειδικοτήτων καθώς αλλά και στα κενά και τα προβλήματα των σχολείων της Ειδικής Αγωγής.

Από την πλευρά του ο Υπουργός, ο κος Λοβέρδος, δεσμεύτηκε ότι αύριο θα υπάρξει πλήρης ενημέρωση για τον ακριβή αριθμό των κενών και ότι η φιλοδοξία τους είναι τη Δευτέρα να έχει πάει στα σχολεία το πρώτο κύμα των αναπληρωτών. Τέλος, για την κατάργηση ειδικοτήτων είπε ότι πράγματι θα ανοίξει ο διάλογος για τον εξορθολογισμό των ειδικοτήτων αλλά τίποτα δεν θα γίνει αιφνιδιαστικά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου