12 Μαρτίου 2015

ΒΕΝΙΖΈΛΟΣ: ΤΟ ΘΈΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΏΣΕΩΝ ΔΕΝ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΕΊ ΜΕ ΤΟ ΤΡΈΧΟΝ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ

ΒΕΝΙΖΈΛΟΣ: ΤΟ ΘΈΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΏΣΕΩΝ ΔΕΝ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΕΊ ΜΕ ΤΟ ΤΡΈΧΟΝ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην ομιλία του για τις γερμανικές αποζημιώσεις στη Βουλή πραγματοποίησε μία ιστορική αναδρομή του θέματος των διεκδικήσεων από την ελληνική πλευρά, αλλά παράλληλα άφησε και… αιχμές για τη στάση της κυβέρνησης.

Υπογράμμισε μάλιστα πως το θέμα δεν πρέπει να συνδεθεί με το τρέχον πρόγραμμα της Ελλάδας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε, επίσης, ότι λίγο πριν τις εκλογές υπήρξε δήλωσή του που διατήρησε το θέμα ανοιχτό. Πρόσθεσε πως δεν έγινε αυτό για τις ανάγκες της εσωτερικής επικοινωνίας. Τόνισε, επίσης, ότι δεν θα πρέπει να συνδεθεί το θέμα των διεκδικήσεων με τη διαπραγμάτευση για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

Ανέφερε ότι έχει μεγάλη σημασία να δούμε το ζήτημα αυτό όπως έπρεπε να δούμε και όλα τα άλλα ζητήματα, όπως το τρέχον, ειδάλλως θα οδηγηθούμε σε ένα αδιέξοδο.

Ο κ. Βενιζέλος δεν απέφυγε ωστόσο τις αναφορές και στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εταίρου και επισήμανε πως απουσιάζουν από τη Βουλή τα μεγάλα θέματα της σημερινής στρατηγικής. Διερωτήθηκε ακόμη πότε θα γίνει συζήτηση για την παράταση, ποιος την υπέγραψε, πότε θα μιλήσει η Βουλή για αυτά που μιλάει όλο το σύστημα ενημέρωσης της Ευρώπης και το διεθνές.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι έχει υπογραφεί ένα κείμενο κατά παράβαση του Συντάγματος. «Δεν προτεύει ο θεσμικός ρόλος του Κοινοβουλίου στα τρέχοντα ζητήματα;» αναρωτήθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου