8 Ιουνίου 2016

Γεροβασίλη: Ανοικτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.




Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών χθες, αποκάλυψε ότι είναι ανοικτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Επίσης, υπογράμμισε ότι «στην κατεύθυνση της απλής αναλογικής» θα είναι ηπρόταση της κυβέρνησης για τον νέο εκλογικό νόμο.

Τόνισε πως για την κυβέρνηση δεν έχει τεθεί θέμα κατάργησης του 13ου και του 14ου μισθού.

Έκανε λόγο για προσπάθεια να δημιουργηθεί εκ του μηδενός ένα κλίμα τρομοκράτησης των εργαζομένων και διαβεβαίωσε ότι πρόκειται για έναν εντελώς ανύπαρκτο το ζήτημα, που δεν έχει τεθεί ποτέ από πλευράς θεσμών.

Η κα Γεροβασίλη μάλιστα έστρεψε τα βέλη της κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για ζήτημα που δημιουργήθηκε μόνο και μόνο για να προκαλέσει δυσαρέσκεια εναντίον της κυβέρνησης και να αξιοποιηθεί πολιτικά από τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, εν όψει της αξιολόγησης του φθινοπώρου, αυτό που υπάρχει στο τραπέζι είναι οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, όπως είπε, για αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, τη θεσμοθέτηση του lock out και τις ομαδικές απολύσεις.

Η κυβέρνηση εργάζεται για να αποτρέψει τις συγκεκριμένες δεσμεύσεις, πρόσθεσε, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα τα καταφέρει.

Σημείωσε ακόμη ότι έχει ήδη θέσει στις διαπραγματεύσεις το ζήτημα της επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων.


ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου