26 Φεβρουαρίου 2013

Μητσοτάκης: “Μεγάλο λάθος η πτώση της κυβέρνησης. Θα είχαμε αποφύγει την καταστροφή”



mitsotakis
Πλήθος κόσμου άρχισε να συρρέει από νωρίς στην παρουσίαση του βιβλίου του τ. πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, “Μπροστά από την εποχή της , η κυβέρνηση της ΝΔ, 1990-1993″.
Παρόντες στελέχη που έπαιξαν βασικό ρόλο εκείνη την εποχή καθώς και πολλά σημερινά στελέχη από όλα τα κόμματα της Βουλής.
Τα σημεία που έκαναν εντύπωση από την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού ήταν όταν αναφέρθηκε στην περίοδο της κυβέρνησης του 1990-1993 την οποία θεωρεί ότι είναι πλέον σε μεγάλο βαθμό ξεχασμένη, αλλά είναι ηθελημένα ξεχασμένη από αίσθημα ενοχής στέλνοντας έτσι ένα μήνυμα που έδωσε σε πολλούς αποδέκτες και δίνοντας μια μικρή γεύση για το βιβλίο.
Έκανε σοβαρές αναφορές στην σημερινή κατάσταση που βιώνει η χώρα μας και παράλληλα στην περίοδο της κυβέρνησης του. Είπε ότι η πτώση της κυβέρνησης του ήταν μεγάλο λάθος θεωρώντας ότι εάν είχε ολοκληρώσει το έργο της τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά και δεν θα είχαμε φτάσει ένα βήμα πριν την καταστροφή.
Χαρακτηριστική η φράση του «Το πρόβλημα της Ελλάδας ακόμα και σήμερα –στην ακραία κατάσταση στην οποία έχουμε βρεθεί- είναι ότι ο πολιτικός κόσμος αρνείται να μιλήσει με ειλικρίνεια στον ελληνικό λαό».
Τελειώνοντας αναφέρθηκε στους νέους λέγοντας μέσα σε άλλα ότι «θα ήθελα να απευθυνθώ ξεχωριστά στους νέους και στις νέες, στους σημερινούς εικοσάρηδες και τριαντάρηδες –τα μεγάλα θύματα της κρίσης- που σήμερα αισθάνονται να μεγαλώνουν σ’ έναν σκληρό και άδικο κόσμο, που τους στερεί ένα από τα βασικά θεμέλια της φυσιολογικής ανθρώπινης ζωής. Τη δυνατότητα της εργασίας», «Μεγαλώσατε -οι περισσότεροι από σας- υπό καλές συνθήκες, με Δημοκρατία και οικονομική ευημερία. Είσθε η πιο σπουδαγμένη γενιά που είχαμε την τύχη, ίσαμε τώρα, να έχουμε ως χώρα και η πλέον ευρωπαϊκή. Δυστυχώς σας σύραμε σε μια κρίση για την οποία εσείς αντικειμενικά ουδεμία ευθύνη φέρετε. Γι αυτό κρατήστε την αισιοδοξία σας. Μην επιτρέπετε στο φόβο και στο αδιέξοδο να νικήσουν την ελπίδα. Έχουμε αναγεννηθεί πολλές φορές από τις στάχτες μας. Το ίδιο θα πράξουμε και τώρα. Το μέλλον είναι δικό σας. Είναι το μέλλον που εσείς θα κατακτήσετε.
Όσο για εμάς, ας μας ορίσουν τα λόγια του εθνικού μας ποιητή, Κωστή Παλαμά :
«χρωστάμε εις όσους ήρθαν
πέρασαν, θα ρθούνε, θα περάσουν
κριτές θα μας δικάσουν
οι αγέννητοι. Οι νεκροί».
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνδέθηκε με μια έντονη και ταραγμένη πολιτικά περίοδο, τμήμα της οποίας αναλύθηκε στη συνέντευξη του τότε στενού του συνεργάτη κου Βουκελάτου. Άσχετως αν διαφωνεί ή συμφωνεί κανείς με τον πρώην πρωθυπουργό και τις τότε επιλογές του σε σειρά ζητημάτων, το κουράγιο του σε αυτή την ηλικία των 95 ετών να γράψει ένα βιβλίο και να υπερασπιστεί το έργο του είναι ομολογουμένως αξιοθαύμαστο.
πηγη:http://freepen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου