27 Φεβρουαρίου 2013


Το ξήλωμα των μνημονίων άρχισε από τον Γερμανό Πάπα


Γράφει ο Δευκαλίων
Εχθές σχολιάσαμε ελάχιστα τα αποτελέσματα των Ιταλικών εκλογών. Θα επανέλθουμε σήμερα πιο αναλυτικά αναφέροντας αρχικά ότι ο άσημος και ταπεινός Δευκαλίωνας είχε σε σειρά προηγούμενων άρθρων του προβλέψει επακριβώς και σε πείσμα όλων των μετρήσεων το αντιμνημονιακό αποτέλεσμα.
Η κοινή λογική και η απλή παράθεση στατιστικών δημοσιονομικών στοιχείων οδήγησε την στήλη σε αυτή την πολύ ορθή πρόβλεψη. Πως είναι δυνατόν ένας λαός και μια κοινωνία που βλέπει να χάνονται σειρά κοινωνικών και οικονομικών κατακτήσεων να υπερψηφίσει αυτή την πολιτική; Αυτό γίνεται μόνο στην δημοσκοπική Ελλάδα όπου οι αποκλεισμένοι  που υψώνουν  απελπισμένα τα χέρια για μία σακούλα ντομάτες ταυτόχρονα υπερψηφίζουν -σύμφωνα πάντα με τους δημοσκόπους- την μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά.
Τέλος, ένα γεγονός που δεν σχολιάστηκε πολιτικά αλλά μόνο ειδησεογραφικά μας έβαλε "ψύλλους" στα αυτιά. Η παραίτηση του Πάπα λίγες ημέρες πριν τις...
Ιταλικές εκλογές. Το Βατικανό δεν είναι απλά η Έδρα του καθολικισμού. Είναι η πρωτεύουσα μίας πανίσχυρης κοσμικής και οικονομικής εξουσίας, της καθολικής.
Ζει δε και αναπνέει στην Ρώμη, την πρωτεύουσα της μεγαλύτερης καθολικής χώρας της Ευρώπης. Ποιος είναι λοιπόν τόσο αφελής ώστε να πιστεύει ότι η παραίτηση του Παπά για λόγους υγείας και προχωρημένων γηρατειών, που έγινε λίγες μόνο ημέρες πριν τις Ιταλικές εκλογές, ήταν ένα τυχαίο γεγονός. Ακόμα και αν δεχθούμε την θεωρία της υγείας και του γήρατος, θα πρέπει να δεχθούμε ότι ο Γερμανός την καταγωγή Πάπας δεν θα παραιτούνταν λίγες ημέρες πριν τις Ιταλικές εκλογές. Θα περίμενε να γίνουν πρώτα οι εκλογές και μετά θα ανακοίνωνε την παραίτηση του.
Δεν αποσταθεροποιεί το Βατικανό με μία παραίτηση Παπά την Ιταλία, την μητέρα-πατρίδα του καθολικισμού για μερικές ημέρες νωρίτερα ή αργότερα.
Κάτι άλλο συνέβη που επέσπευσε την παραίτηση του, ας το τονίσουμε για μία ακόμα φορά Γερμανού την καταγωγή Παπά. Κάτι που δεν θα το μάθουμε ποτέ. Η στήλη έχει μία θεωρητική ερμηνεία που δεν σκοπεύει προς το παρόν να δημοσιοποιήσει.
Απλά θα τονίσει ότι το ξήλωμα των μνημονίων άρχισε από τον Γερμανό Πάπα
ΠΗΓΗ:http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου