25 Φεβρουαρίου 2013

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ VIDEO ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ



Συντάχθηκε απο τον/την Makelaris Στις .
elikoptero-filakes1
Απόπειρα απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού, λίγο πριν τις 5 μ.μ., ανταλλαγή πυροβολισμών και κατάρριψη του ελικοπτέρου μέσα στο προαύλιο...
Οι φύλακες με το που αντελήφθησαν το περιστατικό σήμαναν συναγερμό (σ.σ. υπήρχε επιφυλακή τις τελευταίες μέρες μιας και είχαν φτάσει πληροφορίες για «χτύπημα» έπειτα από τα γεγονότα στον Κορυδαλλό). Άντρες της εξωτερικής φρουράς και αστυνομικοί έδειξαν αυτοθυσία, χτύπησαν το ελικόπτερο το οποίο έπεσε μέσα στο προαύλιο. Εκεί έσπευσαν οι άντρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. οι οποίοι με τα όπλα προτεταγμένα πλησίασαν το ελικόπτερο, ζήτησαν την παράδοση όλων και ήταν αυτοί που έβαλαν τις χειροπέδες στους δράστες.
Συνελήφθησαν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του trikalavoice.gr πέντε άτομα, τρεις αλλοδαποί, συνεργοί του ισοβίτη, ο πιλότος και ο τεχνικός του ελικοπτέρου.. Στο σημείο έχει σπεύσει όλη σχεδόν η αστυνομική δύναμη των Τρικάλων...
(Η φωτό του trikalavoice.gr είναι από τη στιγμή που η ανταλλαγή πυρών είναι σε εξέλιξη, με το ελικόπτερο να διακρίνεται).
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στους τραυματίες προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο ιατρείο των Φυλακών Τρικάλων, καθώς κρίθηκε πως δεν ήταν αναγκαία η μεταφορά τους στο Νοσοκομείο. Πληροφορίες του trikalavoice.gr αναφέρουν πως ιατρός του Νοσοκομείου θα εξετάσει τους τραυματίες εντός του χώρου των φυλακών. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. περιπολεί στην περιοχή.
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρει για το συμβάν
«Απετράπη απόδραση του κρατουμένου στις φυλακές Τρικάλων Παναγιώτη Βλαστού. Η απόδραση αποπειράθηκε με χρήση εναέριου μέσου (ελικοπτέρου) περίπου στις 17.00 μ.μ, στο οποίο επέβαιναν συνολικά πέντε άτομα, ο χειριστής, δύο Έλληνες, ένας Αλβανός και ένας Ρουμάνος. Όλοι έφεραν βαρύτατο οπλισμό (καλάσνικοφ και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς), ενώ φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα.
Το ελικόπτερο προσέγγισε τον προαύλιο χώρο της φυλακής και επιχείρησε ρίχνοντας ανεμόσκαλα να απελευθερώσει τον κρατούμενο Π. Βλαστό που εκείνη την ώρα βρισκόταν στο προαύλιο της πτέρυγας του. Οι επιβαίνοντες άνοιξαν πυρ εναντίον των υπαλλήλων της εξωτερικής φρούρησης οι οποίοι αντέδρασαν ακαριαία, ανταπέδωσαν στα πυρά και καθήλωσαν το ελικόπτερο. Από την ανταλλαγή των πυροβολισμών τραυματίστηκαν ελαφρά ο χειριστής του ελικοπτέρου και ο Παναγιώτης Βλαστός. Όλοι οι επιβαίνοντες συνελήφθησαν.
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Αντώνης Ρουπακιώτης συγχαίρει θερμά για την αποτροπή της απόδρασης τον διευθυντή της φυλακής, τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και τους εξωτερικούς φρουρούς οι οποίοι με κίνδυνο τη ζωή τους εκτέλεσαν στο ακέραιο το καθήκον τους.
Τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη εποπτεύει η αρμόδια εισαγγελέας».
trikalavoice.gr
Δείτε στο ερασιτεχνικό βίντεο που εξασφάλισε σε αποκλειστικότητα το trikalaola.gr το ελικόπτερο να βρίσκεται πάνω από τις φυλακές Τρικάλων, την ώρα που επιχειρούνταν η απόδραση του Παναγιώτη Βλαστού.
Ακούγεται καθαρά το ελικόπτερο και διακρίνεται πριν αυτό καθηλωθεί από τα πυρά των ανδρών της Εξωτερικής Φρουράς των Φυλακών.
Θα ακολουθήσει...
κι άλλο αποψινό βίντεο με συνεντεύξεις που ξετυλίγεται όλο το σκηνικό της επιχειρούμενης απόδρασης.
trikalola.gr
πηγη:http://www.makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου