3 Μαρτίου 2015

24ωρη απεργία την στη Vodafone "για την υπογραφή αξιοπρεπούς επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας"


24ωρη απεργία την στη Vodafone "για την υπογραφή αξιοπρεπούς επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας"

Σημεία απεργιακής συγκέντρωσης στις 3 Μαρτίου, ώρα 9π.μ. κτήριο Κηφισού (Μακρυγιάννη 88), Κτήριο Πειραιώς (Πειραιώς & Εχελιδών 163)





Η ανακοίνωση των εργαζομέων:

24ωρη απεργία την Τρίτη 3 μαρτίου στη Vodafone για την υπογραφή αξιοπρεπούς επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας

Μετά από απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης προχωράμε στην κήρυξη 24ωρης απεργίας στην Vodafone την Τρίτη 3 Μαρτίου 2015.

Σχεδόν 1 χρόνο τώρα η ΕΣΣΕ δεν έχει ανανεωθεί λόγω της αλαζονικής στάσης της διοίκησης η οποία μετά τις απολύσεις – αναγκαστικές παραιτήσεις, τις εργολαβίες, την ευρύτατη χρήση επινοικιαζομένων εργαζομένων με μισθούς πείνας, δεν θέλει να έχει καμία δέσμευση απέναντι στους εργαζόμενους, καμία κατοχύρωση για τα ωράρια, τους μισθούς, τα επιδόματα, περιμένοντας απλά να στηριζόμαστε στις διαθέσεις και τις οικειοθελείς παροχές της εργοδοσίας.

Βλέπουμε ποιες οι πραγματικές διαθέσεις της εργοδοσίας για όσους συναδέλφους δεν καλύπτονται με συλλογική σύμβαση εργασίας πχ οι επινοικιαζόμενοι στα τηλεφωνικά κέντρα αμείβονται με μισθούς της τάξης των 600 ευρώ μεικτά για 8ωρη εργασία ή 290 ευρώ μεικτά για 4ωρη εργασία.

Είναι ζωτικής σημασίας η υπογραφή ΕΣΣΕ. Αυτή είναι η ελάχιστη διασφάλιση για όλους μας, είναι δική μας κατάκτηση και αποτέλεσμα των δικών μας αγώνων.

Και δεν αρκεί η υπογραφή ΕΣΣΕ. Οι απολύσεις, η εντατικοποίηση της εργασίας, η επινοικίαση εργαζομένων είναι φαινόμενα που επίσης πρέπει να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι ώστε να σταματήσουν να υπάρχουν.

Αγωνιζόμαστε, συντονιζόμαστε, διεκδικούμε

Η μαζική συμμετοχή μας στην 24ωρη απεργία την Τρίτη 3 Μάρτη δηλώνει την απόφασή μας να υπογραφεί επιτέλους ΕΣΣΕ και να σταματήσουν οι απολύσεις.

Συντονιζόμαστε με όλα τα σωματεία του χώρου της κινητής τηλεφωνίας στην προοπτική ενός κοινού και καλά οργανωμένου απεργιακού αγώνα την επόμενη περίοδο.

Παλεύουμε για σταθερή σχέση εργασίας με ίση αμοιβή για ίση εργασία με τους συναδέλφους μας που είναι ενοικιαζόμενοι θέλοντας να βάλουμε τέρμα στο απαράδεκτο καθεστώς της επινοικίασης ανθρώπων που οι εργοδότες θέλουν να χρησιμοποιήσουν με την τακτική του διαίρει και βασίλευε ενάντια στους υπόλοιπους εργαζόμενους.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Αγωνιζόμαστε δυναμικά και αποφασιστικά

ενάντια στις απολύσεις, τις μειώσεις των μισθών, τα voucher,

την επινοικιαζόμενη εργασία, τις εργολαβίες, την εντατικοποίηση

στους χώρους δουλειάς, την εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία.

για την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

με βάση τις ανάγκες μας.

Συσπειρωνόμαστε στο Σωματείο μας

και αγωνιζόμαστε με συλλογική αντίσταση, συναδελφικότητα,

αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια.

Σημεία απεργιακής συγκέντρωσης στις 3 Μαρτίου, ώρα 9π.μ. κτήριο Κηφισού (Μακρυγιάννη 88), Κτήριο Πειραιώς (Πειραιώς & Εχελιδών 163)

- See more at: http://left.gr/news/24ori-apergia-tin-triti-3-martioy-sti-vodafone-gia-tin-ypografi-axioprepoys-epiheirisiakis#sthash.lPVZzDjF.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου