19 Μαρτίου 2015

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ σκέπτονται να ψηφίσουν την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση των μνημονίων


Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ σκέπτονται να ψηφίσουν την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση των μνημονίων



Αν έχουν βάση οι πληροφορίες που διαβάσαμε σε δυο Κυριακάτικες εφημερίδες, η πρόθεση του ΚΚΕ να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία στην πρόταση νόμου που επανακαταθέτει στην βουλή για κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων έχει φέρει αναστάτωση στις ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες δέκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ –ανάμεσα τους η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Αλέξης Μητρόπουλος- σκέπτονται ή ήδη έχουν αποφασίσει να ψηφίσουν την πρόταση του ΚΚΕ.
Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και δυο βουλευτές των ΑΝΕΛ (Κ. Δαμοβολίτης και Ν. Μαυραγάνης).

Προβληματισμός επίσης επικρατεί στην ηγεσία της Κουμουνδούρου για την στάση που θα κρατήσουν οι πέντε βουλευτές που προέρχονται από την Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας, του Ρούντι Ρινάλντι που ενώ πριν λίγο καιρό στήριζαν τις επιλογές της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα διαφοροποιούνται καθώς επίσης δεν έχουν εκδηλώσει τις προθέσεις τους και οι δυο βουλευτίνες (Ψαρρέα και Γαϊτάνη) που έχουν καταγωγή από την τροτσιστική ΔΕΑ.

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι καταβάλλονται προσπάθειες να μην επεκταθούν τα εσωτερικά προβλήματα της Κουμουνδούρου, και εάν η «Αριστερή Πλατφόρμα» του Λαφαζάνη συνταχτεί –όπως προβλέπετε- με τις επιλογές της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, όποιο πρόβλημα προκύψει θα είναι διαχειρίσιμο.

Η πρόταση νόμου του ΚΚΕ αναμένεται να ρθει στην βουλή την επόμενη βδομάδα και ο νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης έχει αναλάβει να αμβλύνει τις όποιες αντιδράσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που βλέπουν θετικά την πρωτοβουλία του ΚΚΕ, τονίζοντας τους ότι η μνημονιακές πολιτικές ανήκουν οριστικά στο αρελθόν.
Από ΒΑΘΥ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου