3 Μαρτίου 2015

Είναι σημαντικό να είμαστε δίκαιοι απέναντι στην Ελλάδα, λέει η επικεφαλής της DT


Είναι σημαντικό να είμαστε δίκαιοι απέναντι στην Ελλάδα, λέει η επικεφαλής της DT


«Είναι σημαντικό να είμαστε δίκαιοι απέναντι για την Ελλάδα» δήλωσε, απαντώντας σε ερώτημα ξένου δημοσιογράφου, η επικεφαλής της Deutsche Telekom (DT) στην Ευρώπη Κλαούντια Νίματ στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη Βαρκελώνη κατά τη διάρκεια του παγκόσμιου συνεδρίου για την κινητή τηλεφωνία (Mobile World Congress).

Όπως δήλωσε η ίδια αλλά και ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής εταιρείας Τιμόθεους Χόιτγκες (βασικός μέτοχος του ΟΤΕ), ο ελληνικός Οργανισμός δεν έχει κανένα πρόβλημα χρηματοδότησης, σε λειτουργικό επίπεδο πάει πολύ καλά και – όπως ελέχθη χαρακτηριστικά «ό,τι και να συμβεί, θα το συζητήσουμε με τους συναδέλφους μας και θα βρούμε λύσεις».

Σημειώνεται ότι η ερώτηση αφορούσε το πώς η γερμανική εταιρεία θα βοηθήσει την ελληνική θυγατρική της. Η διοίκηση της DT δεν παρέλειψε να εκφράσει για άλλη μια φορά την εκτίμησή της για τη διοίκηση του ΟΤΕ, ΟΤΕ+2,81% λέγοντας ότι «η εταιρεία δουλεύει πολύ καλά, αγαπάμε πολύ τους Έλληνες συναδέλφους μας».

Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου, επίσης απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, η κ. Νίματ ανέφερε πως σκοπεύει να συναντηθεί με μέλη της κυβέρνησης, ως είθισται, χωρίς πάντως να επεκταθεί περαιτέρω.

Το κεντρικό θέμα της συνέντευξης Τύπου της γερμανικής εταιρείας ήταν η έναρξη της λειτουργίας του νέου πανευρωπαϊκού δικτύου της το οπoίο βασίζεται σε internet protocol (IP). Αρχικά με IP δίκτυο λειτουργούν Κροατία, Ουγγαρία και Σλοβακία. Στην Ελλάδα ο ΟΤΕ όπως και η θυγατρική του στη Ρουμανία (RomTelecom) θα έχουν μεταμορφώσει το δίκτυό τους πλήρως σε IP μέχρι το 2018. Για την Ελλάδα επίσης ελέχθη πως θα χρησιμοποιηθεί και η τεχνολογία Vectoring.

Ο βασικός στόχος της γερμανικής εταιρείας είναι να είναι σε θέση να προσφέρει βελτιωμένες υπηρεσίες σε όλους τους πελάτες της. Με την ομογενοποίηση των δικτύων αυτό που πετυχαίνει είναι να είναι σε θέση να εφαρμόσει άμεσα και με μικρότερο κόστος κάθε νέα υπηρεσία που θεωρείται πως ταιριάζει σε μια χώρα.

Στο πλαίσιο αυτό προχωρά και τη μετονομασία θυγατρικών της εταιρειών. Υπό συζήτηση είναι η μετονομασία της θυγατρικής του ΟΤΕ στην Αλβανία (Cosmote Αλβανίας), ενώ αντίθετα για τον ίδιο τον ΟΤΕ δεν τίθεται τέτοιο θέμα, όπως ελέχθη κατηγορηματικά, εξαιτίας του ισχυρού brand name που έχει ο ΟΤΕ και η Cosmote στην ελληνική αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου