31 Ιανουαρίου 2013

Ποινική δίωξη σε βάρος των 35 συλληφθέντων του ΠΑΜΕ

01/31/2013 - 11:57
Ποινική δίωξη για παράνομη παραμονή σε χώρο δημόσιας υπηρεσίας, άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των 35 συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ για τα χθεσινά επεισόδια στο υπουργείο Εργασίας. Οι 35 οδηγήθηκαν να δικαστούν στο αυτόφωρο.
Ο εισαγγελέας διέταξε να διενεργηθεί έρευνα από την αστυνομία, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για τη διάπραξη του αδικήματος της φθοράς ξένης περιουσίας.
Στα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί μέλη του ΠΑΜΕ, σε ένδειξη συμπαράστασης στους συλληφθέντες, ενώ στον χώρο προσήλθε και η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.
Στην Βουλή η κόντρα κυβέρνησης - ΚΚΕ
Στη Βουλή μεταφέρθηκε η κόντρα κυβέρνησης ΚΚΕ, μετά την χθεσινή κατάληψη του υπουργείου Εργασίας από συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, με τον  κ. Κωστή Χατζηδάκη να επισημαίνει πως «το ΚΚΕ παραβίασε την συνταγματική νομιμότητα» και τον κ. Χρήστο Κατσώτη να απαντά πως η κυβέρνηση συμπεριφέρεται με «αυταρχισμό».
Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΚΚΕ που συμμετείχε στα χθεσινά επεισόδια τόνισε ότι οι συνδικαλιστές δεν προχώρησαν σε κατάληψη « Αν θέλαμε θα την είχαμε κάνει. Ήταν μια απλή διαμαρτυρία. Αλλά ο κ. Βρούτσης  ούτε την απλή διαμαρτυρία δεν ανέχεται. Ηταν απλή διαμαρτυρία 35 ανθρώπων που εκπροσωπούσαν όλους τους κλάδους για την προσβλητική προκλητική δήλωση του κ. Βρούτση ότι οι συντάξεις που παίρνουν οι εργαζόμενοι, ο λαός, είναι αποτέλεσμα πελατειακών σχέσεων. Είναι ντροπή είναι αίσχος».
Από την άλλη ο κ. Χατζηδάκης εξήγησε πως «Ο κ. Βρούτσης εξέφρασε μια άποψη για το ασφαλιστικό και είχε την ευθύνη γι’ αυτό που εξέφρασε. Επειδή κάποιοι συνδικαλιστές διαφώνησαν αποφάσισαν να καταλάβουν το γραφείο. Σε ποια δημοκρατία μπορεί να στοχοποιείται με αυτό τον τρόπο;» και πρόσθεσε «το ΚΚΕ έχει δηλώσει πίστη στη συνταγματική νομιμότητα δηλώνει ότι κινείται σε αυτή και η χθεσινή ενέργεια δεν ήταν σε αυτό το πλαίσιο και σίγουρα μετανιώνετε για αυτή την πράξη».
Πέραν αυτών ο υπουργός είπε πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να «οπισθοχωρήσει» γιατί σε μια τέτοια περίπτωση «θα εκτροχιαστεί η Ελλάδα. Ας κάνουμε λοιπόν το τελευταίο κομματι της διαδρομής».
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου