31 Ιανουαρίου 2013

Κόντρα και στη Βουλή για τα επεισόδια στο υπουργείο Εργασίας


Κόντρα και στη Βουλή για τα επεισόδια στο υπουργείο Εργασίας



Αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, και του βουλευτή του ΚΚΕ, Χρήστου Κατσώτη, για τα επεισόδια στο υπουργείο Εργασίας, σημειώθηκε στη Βουλή, στο πλαίσιο συζήτησης ερώτησης του κ. Κατσώτη για τη στάση της κυβέρνησης στα μέσα μαζικής μεταφοράς... «Οι νόμοι ισχύουν έναντι όλων και κανείς δεν δικαιούται να καταλαμβάνει το γραφείο κάποιου άλλου και να ασκεί βία. Το ΚΚΕ θα δεχόταν με χαρά κάποιον που θα πήγαινε να κάνει κατάληψη στον Περισσό;», διερωτήθηκε ο κ. Χατζηδάκης.

Προηγουμένως ο βουλευτής του ΚΚΕ χαρακτήρισε τον υπουργό Εργασίας «μαριονέτα του μεγάλου κεφαλαίου» και «νεκροθάφτη των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας», που «πρωτοστατεί, για να πέσει κι άλλο το μεροκάματο, προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου και των πολυεθνικών».

Σχολιάζοντας τη σύλληψη των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ υπογράμμισε ότι «καμία προσπάθεια υποταγής του εργατικού κινήματος μπορεί να γίνει αποδεκτή, αντιθέτως θα συντριβούν οι δυνάμεις καταστολής» καλώντας μάλιστα τους εργαζόμενους να καταργήσουν στην πράξη την επιστράτευση.




Ο υπουργός Ανάπτυξης έσπευσε να υπενθυμίσει ότι «η Βουλή ψήφισε έναν νόμο σε σχέση με το ενιαίο μισθολόγιο, ο οποίος ήταν προαπαιτούμενο για να πάρει η Ελλάδα τη δόση πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, για να μπορέσει το δημόσιο να πληρώσει τις υποχρεώσεις του και με αυτήν τη δόση πληρώθηκαν και οι εργαζόμενοι».

Αποφασίσαμε ότι δεν θα υπάρξει καμία εξαίρεση, είπε για το ενιαίο μισθολόγιο, σημειώνοντας ότι τρεις φορές είχε κριθεί παράνομη η απεργία στο μετρό και η κυβέρνηση είχε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια, προτού προχωρήσει στο συγκεκριμένο μέτρο και πάρει τη συγκεκριμένη απόφαση, η οποία δεν ήταν ευχάριστη.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ επέμεινε ότι το εργατικό κίνημα δεν είναι δυνατό «να κάτσει στα αυγά του και να πει "αφού αυτοί είναι οι νόμοι, τι να κάνουμε"». Οι νόμοι, είπε ο κ. Κατσώτης, εκπροσωπούν την αστική τάξη, συντρίβουν τα δικαιώματα των εργαζομένων και η κυβέρνηση είναι το πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου.

Πρόσθεσε δε για τα γεγονότα στο υπουργείο Εργασίας, πως «ήταν μια απλή διαμαρτυρία 35 ανθρώπων, που εκπροσωπούσαν όλους τους κλάδους, για την προκλητική δήλωση του κ. Βρούτση ότι οι συντάξεις που παίρνουν είναι αποτέλεσμα πελατειακών σχέσεων».

«Δεν γίνεται να στοχοποιείτε πρόσωπα και μάλιστα με αυτό τον τρόπο» απάντησε ο υπουργός Ανάπτυξης, για να προσθέσει πως «από όσα γνωρίζει, το ΚΚΕ έχει δεχθεί τη συνταγματική νομιμότητα και η χθεσινή ενέργεια δεν ήταν μέσα στο πλαίσιο αυτό».

«Η Ελλάδα έχει κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Η κυβέρνηση μπορεί να μην σας αρέσει, αλλά έχει εκλεγεί μετά από δημοκρατικές εκλογές» τόνισε ο κ. Χατζηδάκης. Ανέφερε, τέλος, ότι «δυστυχώς, η κυβέρνηση έχει πολλές φορές να διαλέξει ανάμεσα στο κακό και στο χειρότερο» και οι πολίτες, που επωμίζονται τα μέτρα μαζί με την κυβέρνηση που παίρνει δύσκολες αποφάσεις, έχουν να ανέβουν μαζί ανήφορο, αλλά τώρα δεν πρέπει κανείς να κάνει πίσω από το τελευταίο αυτό κομμάτι της διαδρομής.

ΠΗΓΗ: http://www.newsnow.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου