2 Ιανουαρίου 2014

Οι έλληνες στρατηγοί δεν είναι Σαμαράς, Βενιζέλος και Φώφη!


Οι έλληνες στρατηγοί δεν είναι Σαμαράς, Βενιζέλος και Φώφη!

Εκτιμούμε πως πρέπει να έχουμα τα μάτια μας δεκατέσσερα, σε Αιγαίο και Κύπρο αυτή την εποχή! Οι Τούρκοι -ιδίως και επιπροσθέτως λόγω εσωτερικής κρίσης-φλερτάρουν με την ιδέα για «θερμό επεισόδιο». Επίφοβες περιοχές: Τα συμπλέγματα νοτίως Σάμου (Φούρνοι, Φαρμακονήσι κτλ),
το σύμπλεγμα Μεγίστης (με Ρω, Στρογγύλη σε υψηλό κίνδυνο), Κύπρος (η περιοχή νοτίως Πύλας πχ). Στην Άγκυρα, η κυβέρνηση Ερντογάν δεν θα διστάσει να προκαλέσει μία τεχνητή κρίση με την ελληνική πλευρά, αν κρίνει πως έτσι μπορεί να ξεφύγει από τη δίνη στην οποία βρίσκεται, μετά το σκάνδαλο διαφθοράς και τον ανηλεή πόλεμο στο εσωτερικό τους.

Δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων αίφνης εμφανίζονται με πρωτοσέλιδα τύπου «sular ısınacak», που σημαίνει «θα ανάψουν τα νερά». Δηλαδή κρίση στο Αιγαίο και στην θαλάσσια περιοχή μέχρι και την Κύπρο. Ήδη οι Τούρκοι έδειξαν τα πρώτα δείγματα επιθυμίας κλιμάκωσης της έντασης, σπάζοντας το μορατόριουμ των εορτών, με παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου στο Αιγαίο ανήμερα των Χριστουγέννων. Πρακτική που συνεχίζουν αδιάλειπτα μέχρι και τώρα, είτε μέσω της πολεμικής τπους μηχανής (παραβιάσεις και παραβάσεις στο Αιγαίο) είτε με δημοσιεύματα.

Στο ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τις ανησυχίες που εκφράζουν σχετικά ανώτατοι αξιωματικοί του ελληνικού Πενταγώνου, που αξιολογούν ως ιδιαίτερα σοβαρή την κατάσταση. Γνωρίζουμε επίσης πως η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων δεν είναι πολιτικοί. Έχουν ληφθεί και προβλεφθεί μέτρα αντίδρασης σε περίπτωση που η Άγκυρα θελήσει να εξάγει την εσωτερική της κρίση. Για αυτό, ας μην τολμήσουν περιπέτειες γιατί θα βρεθούν με την πλάτη στον τοίχο! Οι στρατηγοί των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων δεν είναι Σαμαράς, Βενιζέλος και Φώφη!

Ευτυχώς -και αυτό το τονίζουμε- οι Έλληνες αξιωματικοί δεν είναι Έλληνες πολιτικοί, που τρέμουν κάθε που οι Τούρκοι βρυχώνται. Ευτυχώς το Πεντάγωνο δεν είναι Βουλή! Για εμάς, και γνωρίζουμε πως εκφράζουμε τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας- ο Στρατός ως θεσμός και εγγύηση, είναι και θα είναι το ισχυρότερο καταφύγιο του ελληνικού λαού, ακόμη κι αν όλα τα άλλα καταρρέουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου