14 Μαΐου 2016

Το FB προωθεί συγκεκριμένες πολιτικές ειδήσεις; Ο Ζούκεμπεργκ απαντά



Απάντηση στους επικριτές του με ένα post δίνει το αφεντικό του Facebook. Κατηγορείται ότι παραλείπει να συμπεριλαμβάνει συγκεκριμένες πολιτικές ειδήσεις.


Απάντηση στους επικριτές του με ένα post αλλά και μια προαναγγελία δίνει το αφεντικό του Facebook. Ο Μαρκ Ζούκεμπεργκ υποχρεώθηκε να δώσει εξηγήσεις μετά τις πρόσφατες δηλώσεις ενός πρώην εργαζόμενου στην εταιρεία που υποστήριξε ότι η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης συχνά παραλείπει να συμπεριλαμβάνει συγκεκριμένες πολιτικές ειδήσεις από το «προτεινόμενο» περιεχόμενο που εμφανίζεται στη σελίδα. Δημοσιογράφος που εργαζόταν στο Facebook -το όνομα του οποίου δεν έχει δημοσιοποιηθεί- δήλωσε στο Gizmodo ότι οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «παραλείπουν εσκεμμένα και συστηματικά να ανεβάζουν ειδήσεις που ενδιαφέρουν αναγνώστες του συντηρητικού κόμματος ενώ προσθέτουν άλλα stories στα «προτεινόμενα». Εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε στο Reuters ότι υπάρχουν «αυστηρές κατευθυντήριες οδηγίες» προκειμένου να επικρατεί ουδετερότητα στο θέμα των ειδήσεων και τόνισε ότι στις οδηγίες αυτές δεν αναφέρεται πουθενά η απαγόρευση συγκεκριμένων ειδησεογραφικών άρθρων. Ωστόσο, το Reuters δεν πήρε ευθείες απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με το αν οι εργαζόμενοι «καθοδηγούνται» ώστε να παραλείπουν ειδήσεις που αφορούν στους Συντηρητικούς.

Ο Ζούκεμπεργκ ανακοίνωσε ότι θα προσκαλέσει ηγετικές προσωπικότητες από τον συντηρητικό χώρο καθώς και προσωπικότητες από όλο το πολιτικό φάσμα για να συζητήσουν τις κατηγορίες περί πολιτικών προκαταλήψεων στο FB. Στο post που ανάρτησε το βράδυ της Πέμπτης αναφέρει: «Δεν βρήκαμε καμία απόδειξη ότι αυτή η καταγγελία είναι αληθινή. Εάν ανακαλύψουμε κάτι που παραβιάζει τις αρχές μας δεσμεύομαι ότι θα κάνουμε τα πάντα για να το αντιμετωπίσουμε» γράφει ο Ζούκεμπεργκ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου